ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε επίκαιρες ερωτήσεις απάντησε ο πρωθυπουργός

Σε επίκαιρες ερωτήσεις απάντησε ο πρωθυπουργός
Φωτογραφία αρχείου από την "Ώρα του Πρωθυπουργού" EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

"Ώρα του Πρωθυπουργού" σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά σε επίκαιρες ερωτήσεις της κ. Μπακογιάννη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και του Βασίλη Λεβέντη για τα hot spots στα νησιά.

Αλ. Τσίπρας: Επιμένουμε στον ανθρωπισμό

Υπεραμύνθηκε της απόφασής για δημιουργία κέντρων ταυτοποίησης προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση ττου προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασ.Λεβέντη.

«Είναι ηθική και νομική υποχρέωση της χώρας. Ελπίζω σε αυτή την προσπάθεια θα έχουμε δίπλα μας όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου, πλην της Χρυσής Αυγής» επισήμανε ο Αλ.Τσίπρας προσθέτοντας ότι η επιλογή του τόπου εγκατάστασης των κέντρων επιβλήθηκε από την ίδια την πραγματικότητα και τη γεωγραφία. «Αν δεν γίνει κέντρο ταυτοποίησης στην Κω, θα είναι θετικό αυτό για το νησί;» διερωτήθηκε ο Αλ.Τσίπρας και αναφέρθηκε στις εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου το καλοκαίρι με χιλιάδες πρόσφυγες να φτάνουν στα νησιά τα οποία δεν είχαν υποδομές να τους καταγράψουν και να τους ταυτοποιήσουν.

«Θα επιμείνουμε στην πολιτική του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης όσο και αν είναι δύσκολο στις ημέρες μας» σημείωσε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί το θέμα με έγνοια για τους πολίτες, τους πρόσφυγες και χωρίς να ενδώσει στον λαϊκισμό.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε όσους αντιδρούν στη δημιουργία του κέντρου ταυτοποίησης στην Κω να καταθέσουν εναλλακτική πρόταση, ενώ υπενθύμισε πως στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των δημάρχων της Κω, της Λέρου, της Σάμου, της Χίου και της Λέσβου, καθώς και των μητροπολιτών των συγκεκριμένων νησιών, δεν εκφράστηκαν αντιδράσεις.

Επιπλέον, χαρακτήρισε αναληθή τα δημοσιεύματα περί αποπομπής της χώρας από τη συνθήκη Σένγκεν και έκανε λόγο για ακραίους κύκλους στην Ευρώπη που αναπαράγουν απειλές, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Τέλος, όσον αφορά στην Ειδομένη, ο Αλ.Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση απέδειξε στην πράξη ότι «ακόμη και στα δύσκολα υπάρχει τρόπος να οργανώνουμε επιχειρήσεις της Αστυνομίας χωρίς να ανοίγει μύτη».

"Μασάζ" σε βουλευτές

Αμέσως μετά την παρουσία του στην Βουλή, ο πρωθυπουργός θα δεχτεί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από όλες τις περιφέρειες τις χώρας στο γραφείο του ώστε να ενημερωθεί και να καταγράψει προβλήματα των περιοχών.

Αναλυτική ενημέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις και τον προσανατολισμό της κυβέρνησης θα έχει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ κατά την συνεδρίαση της το προσεχές Σαββατοκύριακο, με την εισήγηση του πρωθυπουργού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ