ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης για την κλήση του στην Αστυνομία: «Θέλουν να με εξοντώσουν»

Λαφαζάνης για την κλήση του στην Αστυνομία: «Θέλουν να με εξοντώσουν»
EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Υποκριτική και εκδικητική χαρακτηρίζει την Τρίτη (25/09/2018) ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης την κλήση του για εξηγήσεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), καταγγέλλοντας προσπάθειες εκφοβισμού και πολιτικής εξόντωσης του ιδίου, αλλά και εκφοβισμού των πολιτών. 

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνει πως η χρονική συγκυρία, κατά την οποία κλητεύθηκε από την Αστυνομία, μόνον τυχαία δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Όπως λέει, είχε μεταβεί προ μηνών ο ίδιος στον αρμόδιο εισαγγελέα, ζητώντας του να προχωρήσει τάχιστα τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του, ώστε να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση.

«Περίμενα (ενν. τον εισαγγελέα) να το προχωρήσει, άργησε πολύ και το "ξεφούρνισε" τώρα που έστειλε ο ίδιος πίσω στη ΓΑΔΑ τη δικογραφία, για να κάνουν ανακριτικό έργο», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης:

«Έχουν σχηματίσει στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος εδώ και μήνες μια δικογραφία σε βάρος μου με κατηγορίες σαν κι αυτές που περιλαμβάνονται στο κείμενο που μου έστειλαν. Αυτοί στην αρχή μου λέγανε ότι δεν υπάρχει τέτοιο χαρτί και στη συνέχεια μου το “ξεφούρνισαν” και μου είπαν ότι το είχαν στείλει στον εισαγγελέα. Αυτό όλο είχε γίνει πριν από μήνες. Εγώ είχα πάει στον εισαγγελέα και του είπα ότι “από τη στιγμή που υπάρχει τέτοια δικογραφία, πρέπει να την προχωρήσετε πάραυτα, δεν είναι δυνατό να τη βάλετε και να την έχετε στην άκρη, να με έχετε υπό ομηρία και να αναζητείτε την κατάλληλη ευκαιρία, για να κινηθείτε. Αν υπάρχει θέμα κατηγοριών, πρέπει να διαλευκανθούν τώρα».

Ερωτηθείς πού αποδίδει την ιστορία αυτή, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε:

«Σε εκδικητικότητα, σε προσπάθεια να πλήξουν το κίνημα αυτό, να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και βεβαίως στο πρόσωπό μου να το πλήξουν, γιατί θεωρούν ότι δεν τους βολεύω να υπάρχω κι ότι όταν μιλάω τους ενοχλεί πάρα πολύ αυτό. Θέλουν να προκαλέσουν μια φίμωση, κατά κάποιο τρόπο. Αν πιστεύουν τέτοιο πράγμα… Εγώ, βεβαίως, δεν υπάρχει κάνω πίσω για το οτιδήποτε, δεν το συζητάμε αυτό»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ