ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το κόμμα.

Η σχετική επιστολή εστάλη το πρωί στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Ο κ. Φωκάς που εκλέγεται στη Β' Θεσσαλονίκης είχε προαναγγείλει την ανεξαρτητοποίηση του χθες μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα».

Σε δηλώσεις του ανέφερε πως θέλει να συνεχίσει τους αγώνες του για τη Μακεδονία και ότι δεν ειναι επαγγελματίας πολιτικός.

Η Ένωση Κεντρώων μένει με 5 βουλευτές, ενώ στην περίπτωση, όπως όλα δείχνουν, που ανεξαρτητοποιηθεί και ο Γιάννης Σαρίδης θα διαθέτει μόλις 4 βουλευτές, γεγονός που συνεπάγεται τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την απώλεια «προνομίων».

Ο Βασίλης Λεβέντης θα χάσει τον τίτλο του προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας και το δικαίωμα τοποθέτησης στις συνεδριάσεις, το κόμμα χάνει τα γραφεία του στη Βουλή, ενώ ο Μάριος Γεωργιάδης θα χάσει τη θέση του Αντιπροέδρου του Σώματος.

Η ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησής του:

Την αποχώρησή του από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη γνωστοποίησε χθες ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Άρης Φωκάς. Ο πλέον ανεξάρτητος βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Άρης Φωκάς, με επιστολή που κατέθεσε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής, κύριο Βούτση, δηλώνει και επίσημα ότι αποχωρεί από την Ένωση Κεντρώων, καθώς θέλει να συνεχίσει μ’ όλες του τις δυνάμεις να παλεύει για το καλό της πατρίδας του και του τόπου του και να υπηρετεί τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Συνέχισε, μάλιστα, λέγοντας: «Η αποχώρησή μου συνοδεύεται από τη βεβαιότητα ότι ανταποκρίθηκα πλήρως απέναντι στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και των εν γένει υποχρεώσεων μου απέναντι στο κόμμα. Η έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, η έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, με ανάγκασαν να πάρω τη δύσκολη αυτή απόφαση, να ανεξαρτητοποιηθώ σήμερα, από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων».

Τέλος, ο κ. Φωκάς δήλωσε πως τα συμφέροντα του ελληνικού λαού είναι γι αυτόν προτεραιότητα και δεν θα σταματήσει να τα υπηρετεί λεπτό!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ