ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση έχουμε πολιτική δίωξη

Λαφαζάνης: Για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση έχουμε πολιτική δίωξη
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Για πολιτική δίωξη έκανε λόγο ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, προσερχόμενος στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου κλήθηκε να απολογηθεί για τις υποθέσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση κρατικής λειτουργίας, τις πράξεις στις οποίες προέβη κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στα μέλη της ΛΑΕ που συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΓΑΔΑ επεσήμανε ότι «δεν πρόκειται να απολογηθώ σε αυτό το τμήμα (Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικούς Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας δεν το νομιμοποιώ, δεν το αναγνωρίζω. Είμαστε εδώ για να ζητήσουμε την διάλυσή του εδώ και τώρα».

«Εδώ ερχόμουν για να υπερασπίσω αυτούς που διώκονται, αυτούς που συλλαμβάνονται άδικα, δεν περίμενα ότι μετά τις διώξεις της χούντας του Παπαδόπουλου θα είχαμε διώξεις από πρώην συντρόφους μου, εκδικητικές διώξεις γιατί δεν μπορούν να ακούνε ούτε την φωνή μας, γιατί η φωνή μας είναι η φωνή της συνείδησής τους. Η φωνή που τους λέει ότι πρόδωσαν τα πάντα, εγκαταλείψανε αρχές, στόχους, διακηρύξεις», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε «σε αυτήν την υπόθεση δεν διώκεται ένα πρόσωπο, αν και για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση έχουμε πολιτική δίωξη κι όχι δίωξη για ποινικά αδικήματα. Πολιτική δίωξη ενός επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος που ασκεί δημοκρατική δράση και φυσικά έχει παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες και στα κοινωνικά κινήματα.. Κι αυτό είναι το ενοχλητικό. Πρώτη φορά γίνεται αυτό στην μεταπολίτευση που είναι ένα σημείο στροφής σε μια νέα αλά Τουρκία... δημοκρατία. Μια δημοκρατία αλά Ερντογάν. Το θέμα δεν είναι προσωπικό δεν αφορά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους συναγωνιστές που με πανομοιότυπες κατηγορίες κλήθηκαν να απολογηθούν από την αμαρτωλή ΓΑΔΑ και το πιο αμαρτωλό εμφυλιακό τμήμα που έχει ονομαστεί Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Ποιο κράτος προστατεύει; Το κράτος των πιστωτών, της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας, το κράτος των μνημονίων και της λιτότητας, της φτωχοποίησης και της εξαθλίωσης».

Ο ίδιος τόνισε ότι «όσοι αγωνίζονται δεν απολογούνται. Και μάλιστα όσοι αγωνίζονται για δίκαιες υποθέσεις, για μεγάλα, δίκαια, λαϊκά αιτήματα και για την δημοκρατία. Και βέβαια δεν απολογούμαστε σε αυτούς οι οποίοι έχουν καταλύσει τα πάντα σε αυτήν την χώρα, που δεν σέβονται ούτε τις παραδόσεις μας, ούτε την ταυτότητά μας, ούτε την δημοκρατία μας». Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «με τις διώξεις μας όμως πραγματοποιήθηκε κι ένας μεγάλος στόχος, όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς, οι δημοκρατικές δυνάμεις. Εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους, που σηματοδοτεί κάτι πολύ ουσιαστικό. Ότι απέναντι στην δημοκρατία και την υπεράσπισή της, στα κοινωνικά μας δικαιώματα, όλη η Αριστερά μπορεί να ενωθεί και να διαμορφώσει ένα κοινό μέτωπο ανατροπής που θα αλλάξει την πορεία της χώρας μας».

Στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη ήταν κι ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι δυνατόν να ευχαριστείς έναν αγωνιστή που παρά το γεγονός ότι έπρεπε να βρίσκομαι στο νοσοκομείο, βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Αν είναι δυνατό να λείπω από αυτήν την εκδήλωση που σέβομαι απόλυτα. Απολογείται ο κάθε αγωνιστής μπροστά στον λαό για αυτό που κάνει. Θα ήταν αδύνατον να μην σηκωθώ από το κρεβάτι, να μην έρθω εδώ και να υποστηρίξω ότι ο Παναγιώτης παρά το γεγονός ότι διαφωνούμε σε κάποια θέματα, πήρε απόφαση να μην λογοδοτήσει στους δικαστές αλλά στον λαό. Σέβομαι απολύτως το δικαίωμά του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ