ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη για Ζακ Κωστόπουλο: Δεν θα κουκουλώσουμε περιστατικά

Γεροβασίλη για Ζακ Κωστόπουλο: Δεν θα κουκουλώσουμε περιστατικά
EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Τη εκτίμηση πως «δεν πρέπει να καταδικάζουμε εκ των προτέρων», αλλά ταυτόχρονα ότι «πρέπει να δούμε αν κάποιοι έχουν ξεπεράσει τα όρια του επαγγελματισμού» εξέφρασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στον θάνατο του 33χρονου, Ζακ Κωστόπουλου.

«Θέλουμε άπλετο φως στη συμπεριφορά όλων των εμπλεκομένων και των 8 αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Θα δούμε αν η συμπεριφορά των αστυνομικών ήταν η δέουσα. Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ έχει διατάξει συμπληρωματική έρευνα. Η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της, αλλά υπάρχουν και κακές συμπεριφορές.

Δεν πρέπει να καταδικάζουμε εκ των προτέρων και δεν μπορούμε να μιλάμε συλλήβδην για όλους. Η ομάδα ΔΙΑΣ είναι στο μάτι του κυκλώνα και αντιμετωπίζει πολύ δύσκολα περιστατικά, είναι κομμάτι του κατασταλτικού μηχανισμού. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Να δούμε αν έχουν ξεπεράσει τα όρια του επαγγελματισμού. Η αστυνομία είναι δίπλα στον πολίτη. Δεν θα κουκουλώσουμε περιστατικά», υπογράμμισε η κυρία Γεροβασίλη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ερωτηθείσα, πώς θα δράσει η ίδια ως υπουργός για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, η κυρία Γεροβασίλη είπε: «Αυτός είναι ένας σύνθετος δρόμος που απαιτεί την άμεση λήψη αποφάσεων. Ήδη επεξεργαζόμαστε την εκπόνηση ενός συνολικού σχεδίου για την ενίσχυση της αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα».

Νωρίτερα, η υπουργός προανήγγειλε τη διενέργεια έρευνας μετά και την δημοσιοποίηση του νέου βίντεο-ντοκουμέντο με σκηνές από τη στιγμή της σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου, την περασμένη Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας.

Έρευνα θα διενεργηθεί και από την ΕΛΑΣ για την επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών στο περιστατικό.

Στις εικόνες του διάρκειας 1,5 λεπτού βίντεο, που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, έχουν καταγραφεί οι τελευταίες στιγμές του 33χρονου.

Οι εικόνες είναι πολύ σκληρές, καθώς φαίνεται ο Ζακ Κωστόπουλος, να έχει ήδη χάσει τις αισθήσεις του, με το κεφάλι του μπανταρισμένο και μες στα αίματα, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν να τον ακινητοποιήσουν, χτυπώντας τον και σέρνοντάς τον.

Ένας από τους αστυνομικούς φαίνεται στο βίντεο να τον κλωτσάει στα οπίσθια, ενώ ο 33χρονος δεν προβάλει καμία αντίσταση.

Δείτε το βίντεο - Προσοχή: Σκληρές εικόνες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ