Προσφυγικό, πΓΔΜ και Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Γκουτέρες
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ συνεχάρη την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ενώ απένειμε τα εύσημα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία με την πΓΔΜ.
Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης έδωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Παράλληλα απένειμε τα εύσημα στον Έλληνα πρωθυπουργό για την «ιστορική συμφωνία» με την πΓΔΜ, στην οποία εξάλλου αναφέρθηκε και στην ομιλία του.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Κυπριακό στη βάση της πάγιας θέσης της Ελλάδας για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ.
Ανέδειξε τη σημασία του ελληνοτουρκικού διαλόγου, που είναι κρίσιμος μεταξύ άλλων και για τη μετανάστευση, καθώς και την ανάγκη η Τουρκία να σέβεται το διεθνές δίκαιο στην περιοχή.
SPONSORED
Αμερικανικές δυνάμεις χτύπησαν το πετρελαίοφόρο ανοιχτά του Ομάν
21:09
Πάνω από 70 συλλήψεις από την αρχή του έτους έως σήμερα για πρόκληση πυρκαγιών - Τα πρόστιμα
21:09
Με το δάκτυλο στην σκανδάλη το Ιράν καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τις επιχειρήσεις στο Λίβανο
21:00
Το επίσημο video game του Μουντιάλ 2026 θα κυκλοφορήσει δωρεάν από το Netflix
20:51