ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης για Συμφωνία Πρεσπών: Ο Καμμένος να αποδείξει πως δεν είναι «τσάμπα μάγκας»

Αυγενάκης για Συμφωνία Πρεσπών: Ο Καμμένος να αποδείξει πως δεν είναι «τσάμπα μάγκας»
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών «ούτε στην παρούσα ούτε στην επόμενη Βουλή», τόνισε ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λευτέρης Αυγενάκης, ενόψει του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ.

«Ζητάμε εκλογές. Αυτό είναι το μόνο δημοψήφισμα που παράγει αμέσως πολιτικό αποτέλεσμα. Για να μας δώσουν οι πολίτες την εντολή και την ευθύνη να αποτρέψουμε αυτήν την επιζήμια συμφωνία», ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

«Πλέον σε καμιά δήλωσή του ο κ. Ζάεφ δεν κάνει λόγο για ''Βόρειο Μακεδονία’''. Επιβεβαιώνοντας έτσι απόλυτα τον πρόεδρο της ΝΔ που είπε ότι η αναγνώριση ''μακεδονικής'' εθνότητας και γλώσσας θα έχει σαν συνέπεια να ξεχαστεί το ''Βόρεια'' και να μείνει σκέτο το ''Μακεδονία''», σημείωσε.

Ο ίδιος υπογράμμισε το «τεράστιο οικονομικό πλήγμα για τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα της Β. Ελλάδος» και σημείωσε πως «εγείρει ζητήματα ανταγωνισμού, ζητήματα πιστοποίησης που προκαλούν αμοιβαία καχυποψία η οποία μετατρέπεται τελικά σε εμπόδιο στις διακρατικές και εμπορικές σχέσεις».

Χαρακτήρισε τη συμφωνία που, όπως είπε, «υπέγραψαν οι κ.κ. Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος», «κακή», τονίζοντας πως «προσβάλλει όλους τους Έλληνες όχι μόνο τους Μακεδόνες, καθώς παραχωρεί τη ''μακεδονική ταυτότητα'' στους γείτονές μας».

«Ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα έλεγε πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση για την συμφωνία με τα Σκόπια. Τώρα, είναι η ώρα ο κ. Καμμένος να αποδείξει πως δεν είναι ''τσάμπα μάγκας''», είπε ακόμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ