ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακλαμάνης: Αν τα Σκόπια μπουν στο ΝΑΤΟ, θα προσπαθήσουμε να μπλοκάρουμε την ένταξή τους στην ΕΕ

Κακλαμάνης: Αν τα Σκόπια μπουν στο ΝΑΤΟ, θα προσπαθήσουμε να μπλοκάρουμε την ένταξή τους στην ΕΕ
EUROKINISSI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

«Αν η συμφωνία κυρωθεί στην Ελληνική Βουλή και τα Σκόπια μπουν στο ΝΑΤΟ, θα αναζητήσουμε κάθε δυνατό τρόπο προκειμένου να μπλοκαριστεί η διαδικασία στην ΕΕ μέχρι να προσαρμοστεί στα δικά μας πιστεύω...», αναφέρει ο δ' αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Έθνος».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Κακλαμάνης σημειώνει ότι στην περίπτωση που η Συμφωνία των Πρεσπών δεν κυρωθεί από τη Βουλή, η ΝΔ δεν θα την ψηφίσει ως κυβέρνηση και θα προχωρήσει σε «διαπραγμάτευση από μηδενική βάση», γεγονός, που όπως επισημαίνει το οποίο φοβούνται οι «άσπονδοι φίλοι μας σε Ευρώπη και ΗΠΑ» και συνεχώς πιέζουν τους Σκοπιανούς για το «ναι».

Ως επικεφαλής της Επιτροπής της ΝΔ για τα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια o ίδιος δηλώνει ότι «είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες» και «θα δείτε εκπλήξεις» στις 13 Περιφέρειες που θα ανακοινωθούν έως το πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου.

Αναφορικά με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απόδοση του ΕΝΦΙΑ στους δήμους, ο κ. Κακλαμάνης αναφέρει ότι ανταποκρίνεται σε διαχρονικό αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπενθυμίζοντας ότι το 2007 ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ εισηγήθηκε την μεταφορά του ΦΑΠ στην Αυτοδιοίκηση, επιτυγχάνοντας καθολική αποδοχή των συνέδρων, στην Κυλλήνη, όπου είχε πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ