ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: «Ναι» σε κυβέρνηση συνεργασίας υπό προϋποθέσεις

Γεννηματά: «Ναι» σε κυβέρνηση συνεργασίας υπό προϋποθέσεις
EUROKINISSI

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο η Φώφη Γεννηματά να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας την οποία θα αποτελούν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υπό προϋποθέσεις, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα και να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου για τις συντάξεις.

«Το Κίνημα Αλλαγής, δεν θα αποτελέσει το δεκανίκι κανενός, αλλά θα γίνει ο καταλύτης των εξελίξεων, δεν πρόκειται να μπούμε σε καμιά κυβέρνηση, απλά και μόνο για να βγουν οι αριθμοί», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο δημοψήφισμα της γείτονας χώρας, έκανε λόγο για μια κακή συμφωνία, επισημαίνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε χωρίς να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε σθεναρά ότι αν ο πρωθυπουργός είχε συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών όπως επανειλημμένα είχε ζητήσει το κόμμα της, η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας θα ήταν σαφώς καλύτερη, κατηγορώντας παράλληλα τον κ. Τσίπρα για διαχείριση ενός τόσο σοβαρού εθνικού θέματος με τρόπο «διχαστικό, πολωτικό και μικροκομματικό».

Η κυρία Γεννηματά στάθηκε στο θέμα των περικοπών των συντάξεων και την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, τονίζοντας πως αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές.

«Δεν είναι δυνατόν να κατατίθεται προϋπολογισμός 2 σε 1 και να περιμένουμε από τους θεσμούς να αποφασίσουν για μας, τα "αφεντικά" μας, αποδεικνύοντας ότι τα περί καθαρής εξόδου ήταν ψέματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ