ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σίγουρος για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή ο Παπαδημούλης

Σίγουρος για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή ο Παπαδημούλης
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Βέβαιος για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία όταν η Συμφωνία των Πρεσπών τεθεί υπό ψήφιση στην ελληνική βουλή εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο FM 104,9».

«Εκτιμώ ότι αν έλθει στην ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών θα εξασφαλίσει μια καθαρή πλειοψηφία κι αυτό γιατί κάθε μέρα που περνά καταλαβαίνουμε ολοένα και περισσότερο ότι καλύτερη λύση για την Ελλάδα δεν υπάρχει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αναφορικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ ο κ. Παπαδημούλης απέδωσε το αποτέλεσμα στις ισχυρότατες αντιδράσεις, που εκφράστηκαν και με την καμπάνια για την αποχή από την πλευρά του VMRO, με το επιχείρημα ότι κάνει υπερβολικές παραχωρήσεις στην Ελλάδα, «ότι ο Τσίπρας τα πήρε όλα από τον Ζάεφ».

«Προκαλώ τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος λέει "θα φέρω μια καλύτερη συμφωνία", να μου πει ένα κόμμα της Δεξιάς, της Κεντροδεξιάς, της Ακροδεξιάς, της δικής του πολιτικής πλευράς στην Ευρώπη ή και στον πλανήτη, που να συμφωνεί με τη θέση της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στηλιτεύοντας παράλληλα τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα.

«Όταν λένε "όχι" στη Συμφωνία των Πρεσπών, "εμείς θα φέρουμε μια καλύτερη συμφωνία", απλώς εξαπατούν, παραπλανούν, κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό και τους ψηφοφόρους τους παίζοντας με τις ευαισθησίες» τόνισε, προτρέποντας «να μιλάμε με ειλικρίνεια στους πολίτες».

«Καταλαβαίνω απολύτως τις ευαισθησίες και της ανησυχίες όσων πολιτών έχουν διαφωνία ή επιφυλάξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά αν υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία η γειτονική χώρα θα ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία, έναντι όλων, θα μπει και στο Σύνταγμά της "με βούλα" και υπογραφή, ενώ αν δεν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών θα ονομάζεται "σκέτο" Μακεδονία. Αν δεν υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία θα παραμείνουν τα αλυτρωτικά άρθρα στο Σύνταγμα, ενώ αν περάσει θα αφαιρεθούν.

»Αν περάσει αυτή η συμφωνία θα σταματήσει η καπηλεία της ιστορικής κληρονομιάς της αρχαίας Μακεδονίας, που είναι 100% ελληνική και δεν έχει σχέση με Σλάβους, την οποία προσπάθησαν με γελοίες πρακτικές οι κυβερνήσεις του Γκρούεφσκι να την καπηλευτούν μετατρέποντας το κέντρο των Σκοπίων σε Ντίσνεϊλαντ» προσέθεσε.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπαδημούλης σχολιάζοντας το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ, που με την επίκληση εγγράφων από πρακτικά συνεδριάσεων της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ αναφέρεται σε δύο άγνωστες κατ' εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη συναντήσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τον Ζόραν Ζάεφ, είπε: «Το δημοσίευμα της FAZ δείχνει πρακτικές μυστικής διπλωματίας και το "άλλα μέσα- άλλα έξω". Περιμένουμε και σήμερα κιόλας από τη ΝΔ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και προσωπικά τη Μαρία Σπυράκη να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που προκαλεί αυτό το δημοσίευμα της FAZ».

Σε ό,τι αφορά την πορεία της κυβέρνησης, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε: «Ο συνδυασμός της ανάκαμψης της οικονομίας και της εξόδου από τα μνημόνια με μία έμπρακτη αναγνώριση ότι τώρα πια μπορούμε με μεγαλύτερη ευχέρεια να εφαρμόζουμε το δικό μας μείγμα πολιτικής για το πώς θα πετυχαίνουμε τους στόχους, συν ο σταθερός προσανατολισμός της χώρας στην επίλυση της μακροχρόνιας διαμάχης με την ΠΓΔΜ με έναν θετικό τρόπο, ενισχύουν τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας και αποδεικνύουν ότι αυτή η κυβέρνηση όχι απλώς είναι σταθερή, όχι απλώς έχει χρόνο μπροστά της και δεν πέφτει χθες ή αύριο, όπως διάφοροι εύχονται, μεθοδεύουν και επιθυμούν, αλλά λύνει προβλήματα βάζει τη χώρα σε μια τροχιά θετικότερης πορείας και προσθέτει και επιχειρήματα στη φαρέτρα, με την οποία θα διεκδικήσουμε και μια νέα τετραετία».

«Οι δηλώσεις χθες των κ.κ. Σεντένο, Μοσοκοβισί και Ρέγκλινγκ», εκτίμησε ο ευρωβουλευτής, «είναι ένα καλό σήμα για την Ελλάδα ότι μπορούμε να πετύχουμε να μην περικοπούν οι συντάξεις και θα περίμενα από τη στιγμή που στα λόγια τουλάχιστον η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στηρίζουν αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης να πουν και μια καλή κουβέντα αντί να καταστροφολογούν».

«Είναι μία σημαντική έμπρακτη αναγνώριση μίας πάγιας θέσης της ελληνικής κυβέρνησης και νομίζω ότι ανοίγει έναν θετικό δρόμο, έτσι ώστε τον Δεκέμβριο, που θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός στην τελική του μορφή, να μην περιέχει το μέτρο της περικοπής των συντάξεων» υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ