ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψαριανός: «Παραμύθι» η επανάσταση του '21

Ψαριανός: «Παραμύθι» η επανάσταση του '21
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Πληθωρικός στις εκφράσεις του ο Γρηγόρης Ψαριανός συνηθίζει συχνά να «προκαλεί» με τη φρασεολογία του, ακροατές και συνομιλητές. 

Τον «τίτλο» αυτό υπερασπίστηκε σήμερα στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας «παραμύθι» την επανάσταση του ’21. Ο βουλευτής του Ποταμιού θέλοντας να κριτικάρει όλους όσοι επιμένουν πως για όλα τα δεινά της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες φταίνε οι ξένοι, είπε πως η επανάσταση του ’21 απέτυχε.


«Οι επαναστάσεις ξεκίνησαν τον προηγούμενο αιώνα από τους Φιλικούς και απέτυχαν. Η επανάσταση του ’21 που λένε για την εθνική ανεξαρτησία και ταράζομαι είναι ένα παραμύθι που λέμε στον κόσμο», είπε και συνέχισε: «Μια άλλη τρόικα έφτιαξε στο παρελθόν αυτό το κράτος. Η επανάσταση του 1821 συνετρίβη. Ως το 1827 η χώρα ήταν κολυμπηθρόξυλα. Κρανίου τόπος. Στην Πελοπόννησο δεν υπήρχε κάτοικος. Και ήρθε η τρόικα του Ναυαρίνου για δικά της συμφέροντα και έφτιαξε αυτό το κρατίδιο. Βρήκε τον καλύτερο κυβερνήτη Έλληνα και τον έφερε να κυβερνήσει. Τον Καποδίστρια. Κι εμείς τον καθαρίσαμε σε ενάμιση χρόνο. Κι από τότε αλωνίζουμε. Παίρνουμε δάνεια και τα τρώμε. Και μας φταίνε για όλα οι κερατάδες οι ξένοι».


Στο ίδιο μήκος κύματος επέκρινε κι όσους ισχυρίζονται πως για όλα τα δεινά της χώρας ευθύνονται οι ξένοι. «Για τον εμφύλιο έφταιγαν οι ξένοι, για το κυπριακό, για τη Χούντα, για τη μικρασιατική καταστροφή. Για όλα τα δεινά φταίγαν οι ξένοι. Και αυτά τα έλεγαν αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι και πουλάνε ακόμα το παραμυθι. Κι όσο αυτό τρώγεται από σανοφάφους θα έχουμε τέτοια κυβέρνηση που έδιωξε τους κερατάδες τους ξένους», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ