ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Τέλος το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Αναστολή του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, μέχρι να βρεθούν ισοδύναμα, αναμένεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός.

Η εξαγγελία θα γίνει κατά την εκφώνηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Πυρήνας των προγραμματικών δηλώσεων αναμένεται να είναι οι πρωτοβουλίες για τη στήριξη των νοικοκυριών, σε ένα πρόπλασμα, δηλαδή, του προγράμματος που επιθυμεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει παράλληλα με το μνημόνιο.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξαγγείλει θεσμικές παρεμβάσεις στον τομέα της αναμόρφωσης του Δημοσίου ενώ μέρος των προγραμματικών δηλώσεων θα αφιερωθούν στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Τέλος, ο πρωθυπουργός θα θέσει ως κεντρικό στόχο της κυβέρνησης τον τομέα της ανάπτυξης μέσω της απορρόφησης μεγάλου ποσοστού ΕΣΠΑ για την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι η εισαγωγή του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν πρωτοβουλία της κυβέρνησης καθώς δεν ήταν μέτρο που ζητήθηκε από τους δανειστές. Στη συνέχεια αποσύρθηκε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, μετά από παρότρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, και πλέον, η οριστική του απόσυρση φαίνεται να επικυρώνεται με τις σημερινές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ