ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρη επερώτηση Σκρέκα για την εξαγορά της EDS Σκοπίων

Επίκαιρη επερώτηση Σκρέκα για την εξαγορά της EDS Σκοπίων
Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Απαντήσεις για τις αποκαλύψεις σχετικά με την εξαγορά της EDS Σκοπίων που σύμφωνα με δημοσιεύματα ανήκει στον αντιπρόεδρο και στενό φίλο του πρωθυπουργού Ζάεφ, Κότσο Ανγκιούσεφ, ζητά η ΝΔ.

Με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Κώστας Σκρέκας αναφέρει ότι την ώρα που η ΔΕΗ βρίσκεται σε οριακή οικονομική κατάσταση, προχώρησε σε μια επενδυτική κίνηση αυξημένου ρίσκου και με σκοτεινά σημεία αγοράζοντας μια ενεργειακή εμπορική εταιρεία στα γειτονικά Σκόπια.

Η συγκεκριμένη εταιρία, όπως αναφέρεται στο κείμενο της επερώτησης, έχει αρνητικά κεφάλαια, τα πάγια της δεν ξεπερνούν τα 600.000 δηνάρια, ενώ έχει το 40% των ζημιών του κλάδου και μόνο το 11% του τζίρου. Παράλληλα, ο δείκτης της πιστωτικής ικανότητας είναι αρνητικός, και ενώ έχει γράψει ζημιές για το 2017 η ΔΕΗ την εξαγόρασε έναντι του ποσού των 4,8 εκατ. ευρώ.

Προβληματισμό δε, προκαλούν σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι μέρος της πληρωμής των σχεδόν 5 εκατομμυρίων ευρώ μεταφέρθηκαν σε προσωπικούς λογαριασμούς του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των Σκοπίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ