ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρη επερώτηση ΔΗΣΥ για την εγκληματικότητα

Επίκαιρη επερώτηση ΔΗΣΥ για την εγκληματικότητα
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Έλλειψη στρατηγικής και οργανωμένου σχεδίου καταπολέμησης του εγκλήματος καταλογίζει στην κυβέρνηση η ΔΗΣΥ με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική της Ομάδα με επικεφαλής τη Φώφη Γεννηματά.

Η ΔΗΣΥ κάνει λόγο για επίδειξη παροιμιώδους ανοχής εκ μέρους της κυβέρνησης στην ασυδοσία οργανωμένων αντιεξουσιαστικών ομάδων και τονίζει πως την ώρα που βρίσκεται σε έξαρση η εγκληματικότητα, η ανασφάλεια των πολιτών είναι στο ζενίθ.

«Ανίκανη να αντιμετωπίσει τα ζητήματα ασφάλειας η κυβέρνηση, κατηγορεί την ΕΛ.ΑΣ., ενώ παράλληλα τη χρησιμοποιεί ως κομματικό εργαλείο, αποδεικνύοντας το μέγεθος του καθεστωτισμού της», αναφέρουν οι βουλευτές της και καλούν την αρμόδια υπουργό Όλγα Γεροβασίλη να δώσει εξηγήσεις στα ακόλουθα ζητήματα:

  1. Για την έλλειψη στρατηγικής και οργανωμένου σχεδίου καταπολέμησης του εγκλήματος.
  2. Για την αύξηση των περιστατικών διαρρήξεων και ένοπλων ληστειών σε οικίες και καταστήματα ανά τη χώρα, σε αστικές και μη περιοχές.
  3. Για την ελλιπή αστυνομική παρουσία στις γειτονιές.
  4. Για το οργανωμένο έγκλημα στις γειτονιές της Αττικής και όχι μόνο.
  5. Για την ελεύθερη δράση αντιεξουσιαστικών και τρομοκρατικών οργανώσεων.
  6. Για τη μείωση του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. και την ανυπαρξία σοβαρού προγράμματος ανασχεδιασμού και αναδιάρθρωσης των δομών της.
  7. Για την οικονομική επιβάρυνση των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας.
  8. Για τον απαρχαιωμένο στόλο και τον ελλιπή εξοπλισμό στις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ