Τοσουνίδης: Συζητάμε την πρόταση μομφής, αν ο Μητσοτάκης δεσμευτεί για το ονοματολογικό
Επιμένει στη θέση του πως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευθεί για το ονοματολογικό τότε οι ΑΝΕΛ θα στηρίξουν μία πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ο Θεόδωρος Τοσουνίδης.
Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε πως «είμαστε ανοικτοί να το συζητήσουμε», σε περίπτωση που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμευτεί πως δεν θα παραχωρήσει το όνομα «Μακεδονία».
Παράλληλα, βέβαια, ο ίδιος επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «υποκριτή» και «διπρόσωπο», γιατί δεν έχει καταθέσει κάποια άλλη πρόταση για το Μακεδονικό.
Ο κ. Τοσουνίδης σημείωσε πως ο Κ.Μητσοτάκης «στα όρια της ανηθικότητας καπηλεύεται πατριωτισμό και ιστορία απλώς για να ανατρέψει μια κυβέρνηση».
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Γιάννη Βρούτση, ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο πάνελ. Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε απαράδεκτους τους χαρακτηρισμούς και υπογράμμισε πως το κόμμα του δεν θα παραχωρήσει ούτε όνομα, ούτε εθνότητα, ούτε γλώσσα.
«Δεν δικαιούνται να ζητούν αλλαγή κυβέρνησης όταν δεν έχουν άλλη πρόταση», απάντησε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμευτεί ότι αλλάζει η θέση της ΝΔ και δεν παραχωρεί το όνομα Μακεδονία.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας, που μιλούσε, επίσης, στην ίδια εκπομπή χαρακτήρισε έωλη την πρόταση του Θεόδωρου Τοσουνίδη, σημειώνοντας πως η θέση της ΝΔ επί του Μακεδονικού δεν αλλάξει και το κόμμα θα πατήσει και αυτή στην σύνθετη ονομασία.
«Δεν δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση η θέση του κ. Τοσουνίδη γιατί δεν πρόκειται να αλλάξει η πρόταση της ΝΔ», είπε.
Πιερρακάκης: Πώς λειτουργεί ο Κουμπαράς για τη νέα γενιά - «1 ευρώ βάζει ο γονιός, 1 ευρώ το κράτος»
12:05
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Ρω και την Στρογγυλή - Ενημερώθηκε για τα έργα στα νησιά
11:54
Οικογενειακή τραγωδία στη Μεσσαρά: Νεκρή 87χρονη που παρασύρθηκε από το αγροτικό του γιου της
11:38
Ουκρανία: Ρωσικά πλήγματα σε δύο φορτηγά πλοία – 230 drones κατέρριψε η Μόσχα
11:32