ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος σε Σταϊνμάιερ: Μόνο με επίλυση του ονοματολογικού θα μπει η πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Παυλόπουλος σε Σταϊνμάιερ: Μόνο με επίλυση του ονοματολογικού θα μπει η πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Μήνυμα στην Ευρώπη ότι η πΓΔΜ δεν πρόκειται να πάρει πράσινο φως για ένταξη στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, αν δεν προχωρήσει σε συνταγματική αναθεώρηση και λύση στο ζήτημα της ονομασίας, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του.

«Επιδιώκουμε την πορεία των Σκοπίων προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με βασική προϋπόθεση την επίλυση του ονόματος. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια, μόνο αν ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του Συντάγματος μπορεί να προχωρήσει η Συμφωνία», ξεκαθάρισε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, ο Έλληνας πρόεδρος έστειλε νέο μήνυμα προς την Τουρκία ότι πρέπει να καταλάβει ότι οφείλει πλήρη σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες και στο ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τις σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας χαρακτηρίζοντάς τις άριστες.

Παράλληλα τόνισε πως προτεραιότητα των δύο χωρών είναι η θωράκιση της Ευρωζώνης και του κοινού μας νομίσματος, του ευρώ, απέναντι στην διεθνή οικονομική κρίση.

«Πρέπει να υπερασπιστούμε το κοινωνικό κράτος, να εγκαταλείψουμε πολιτικές μιας σκληρής και αδιέξοδης λιτότητας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε πως πρέπει ευρωπαϊκά κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες αλληλεγγύης όσον αφορά το προσφυγικό, να καταλάβουν ότι παραβιάζουν βασικές αρχές της Ευρώπης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ