ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρέτσος: Να σταματήσει η ΕΡΤ να είναι ο σάκος του μποξ

Κρέτσος: Να σταματήσει η ΕΡΤ να είναι ο σάκος του μποξ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στον εισαγγελέα παρέπεμψε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος από το βήμα της Βουλής όλους όσοι καταγγέλλουν αδιαφάνεια στην ΕΡΤ και λίγο αργότερα σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους επέμεινε ότι δεν μπορεί η δημόσια τηλεόραση να είναι ο σάκος του μποξ.

Ο κ. Κρέτσος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Ανδρέα Λοβέρδου για τις βαρύτατες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τη λειτουργία της ΕΡΤ ακόμη και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, υποστήριξε ότι η ΕΡΤ στοχοποιείται διότι «ανοιχτή ενοχλεί κάποιους».

Παραδέχθηκε ότι η αντιπαράθεση έχει πάρει και εσωκομματικά χαρακτηριστικά, μίλησε για «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη» αλλά και για «κακοστημένο» και «χιλιοπαιγμένο» σενάριο που έχει ξεφτίσει. «Η ΕΡΤ ανοιχτή ενοχλεί κάποιους. Η πραγματικότητα μιλάει από μόνη τους. Η ΕΡΤ έχει μια εξαιρετική ποικιλία περιεχομένου παρότι το ανταποδοτικό τέλος στην Ελλάδα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη», είπε και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει οσμή σκανδάλου.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε πως επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ ξέφυγε η κατάσταση. «Η ΕΡΤ έχει γίνει ΣΥΡΙΖΑ Channel», είπε και χαρακτήρισε μεν ορθή την προτροπή του προς όσους έχουν στοιχεία να τα προσκομίσουν στην Δικαιοσύνη, συμπλήρωσε δε, πως αυτό δεν σας απαλλάσσει από τα εποπτικά σας καθήκοντα. «Δικοί σας άνθρωποι θέτουν θέματα παραμάγαζου, παραδιοίκησης, εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων. Τα λέει ο εντεταλμένος σύμβουλός σας και τα λέει ένα ιστορικό στέλεχος της παράταξής σας, ο κ. Φίλης. Θέτουν εμμέσως θέματα διαφθοράς», σημείωσε.

Ο Λευτέρης Κρέτσος ανέφερε, πάντως, πως στόχος του δεν είναι να ωραιοποιήσει την κατάσταση. «Δεν ήρθα να πω ότι όλα είναι τέλεια αλλά αναρωτιέμαι γιατί ξαφνικά αυτός ο θόρυβος», είπε και πρόσθεσε ότι «κάποιοι θέλουν την ΕΡΤ κλειστή και παρακολούθημα των ιδιωτικών καναλιών, αλλά δεν θα τους περάσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ