ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθάκης: Ίσως να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος

Σταθάκης: Ίσως να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής του ρεύματος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, στην περίπτωση που οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στο επόμενο τρίμηνο δεν μειωθούν.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο News 247, σχολίασε την εξαγορά από τη ΔΕΗ εταιρείας στην ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διεθνείς πρακτικές και έγιναν όλοι οι έλεγχοι. H ΔΕΗ έχει χαρακτηρίζει την εξαγορά ως στρατηγική απόφαση με τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης, ενώ ο υπουργός σημείωσε ότι «η τελευταία χρονιά αυτής της εταιρείας ήταν ζημιογόνα και άλλες πέντε ήταν κερδοφόρες και φέτος θα είναι κερδοφόρα».

Απαντώντας σε όσα αναφέρει ο Κώστας Σημίτης σε άρθρο του για τον λιγνίτη, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει υπογράψει τη Συμφωνία του Παρισιού, έχει συναινέσει στους ενεργεακούς στόχους του 2030 και σύντομα θα δημοσιοποιηθεί το εθνικό σχέδιο που θα απαντάει στην ερώτηση για το ενεργειακό μείγμα με το οποίο θα εκπληρωθούν αυτοί οι στόχοι».

«Ο λιγνίτης θα αποκλιμακωθεί σταδιακά μέχρι το 2035, παραμένει το πιο ωφέλιμο από τα διαθέσιμα καύσιμα. Εμείς ανατρέψαμε τα σχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης που προωθούσε ένα πακέτο ιδιωτικοποιήσεων το οποίο αλλάξαμε, διατηρήσαμε το 51%, ακυρώσαμε τη μικρή ΔΕΗ. Είναι λογικό να αντιδρούν. Η ΔΕΗ έχει πιέσεις, αλλά δεν είναι ζημιογόνα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ