ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: Χρησιμοποιούν την εθνική τραγωδία στην ανατολική Αττική ως εργαλείο πολιτικής εξόντωσης

Δούρου: Χρησιμοποιούν την εθνική τραγωδία στην ανατολική Αττική ως εργαλείο πολιτικής εξόντωσης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κριτική σε όσους χρησιμοποιούν την «εθνική τραγωδία στην ανατολική Αττική ως εργαλείο πολιτικής εξόντωσης», εξαπέλυσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, τονίζοντας πως είναι αυτονόητη η κριτική, η σκληρή κριτική, άλλο αυτό όμως και άλλο η κατασυκοφάντηση.

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ, Δούρου, τόνισε πως «όλα αυτά είναι παιχνίδια ορισμένων, που όμως δεν πλήττουν ένα πρόσωπο αλλά τη Δημοκρατία».

«Οι αντίπαλοί μου δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές. Εκείνες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία σε όλα τα επίπεδα. Που κατέστρεψαν θεσμούς, κοινωνίες, κράτη, και που σήμερα, με περισσή αυθάδεια, θεωρώντας προφανώς ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, επιχειρούν να επανέλθουν στα πράγματα», ξεκαθάρισε.

Από εκεί και πέρα, «οι πολίτες κάνουν τις επιλογές τους. Αν θέλουν αιρετούς - σχολιαστές στα ΜΜΕ ή αν θέλουν αιρετούς - εργάτες της Αυτοδιοίκησης», σημείωσε. Ενώ κάνοντας τον, αναλυτικό, απολογισμό της η περιφερειάρχης Αττικής, διευκρίνισε ότι «φυσικά δεν είναι αρκετά. Αλλά είναι η αρχή που τα αλλάζει όλα. Με μετρήσιμο, χειροπιαστό τρόπο».

Ερωτηθείσα για την παραίτηση Κοτζιά, η Ρ. Δούρου εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι «προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης είναι η συνέχιση της γραμμής που έχει χαραχθεί για μια ανεξάρτητη, πολυεπίπεδη και ενεργητική εξωτερική πολιτική» ενώ χαρακτήρισε τη θετική ψήφο της Βουλής της πΓΔΜ ως την «αρχή του τέλους μιας διαμάχης που δηλητηρίαζε όχι μόνο τις σχέσεις των δύο χωρών αλλά επηρέαζε αρνητικά συνολικά την περιοχή των Βαλκανίων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ