ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηκτική απάντηση Μαξίμου σε ΝΔ: «Δεν είναι σκευωρία η προφυλάκιση Παπαντωνίου;»

Δηκτική απάντηση Μαξίμου σε ΝΔ: «Δεν είναι σκευωρία η προφυλάκιση Παπαντωνίου;»
EUROKINISSI

Με ένα καυστικό σχόλιο απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στους ισχυρισμούς πηγών της Νέας Δημοκρατίας ότι η δίωξη του Γιάννου Παπαντωνίου, που σήμερα οδηγήθηκε στη φυλακή μαζί με τη σύζυγό του, ξεκίνησε επί κυβέρνησης Σαμαρά το 2012.

«Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε tweet στα αγγλικά, για να καταγγείλει ότι η κυβέρνηση δήθεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, με αφορμή τοποθέτηση στελέχους της που αφορούσε στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών της», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν:

«Σήμερα με προφανή αμηχανία επιχειρεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και μέσω διαρροών θυμίζει ότι επί των ημερών της ξεκίνησε η δικαστική έρευνα για τον Γιάννο Παπαντωνίου, ξεχνώντας όμως ότι αυτό έγινε μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, που οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έκρυβαν στα συρτάρια τους».

Οι ίδιες πηγές μάλιστα διερωτώνται αν «για τη ΝΔ η προφυλάκιση Παπαντωνίου δεν αποτελεί προϊόν σκευωρίας, πολιτικής δίωξης και άθλιων παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη;» και σημειώνουν πως αν είναι έτσι, «είναι και αυτό μία πρόοδος για τη ΝΔ, έστω και αργά. Περιμένουμε αντίστοιχη πρόοδο από τον κ. Μητσοτάκη και για άλλες υποθέσεις πολιτικών προσώπων που ερευνά η Δικαιοσύνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ