ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Καλογήρου σε ΔΗΣΥ για Παπαντωνίου και Ράικου

Επίθεση Καλογήρου σε ΔΗΣΥ για Παπαντωνίου και Ράικου
eurokinissi/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επίθεση στη Δημοκρατική Συμπαράταξη για τη στάση που τήρησε στη συζήτηση της κυβερνητικής πρότασης να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή για τον Γιάννο Παπαντωνίου, εξαπέλυσε ο Μιχάλης Καλογήρου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπενθύμισε ότι, τότε, η αντιπολίτευση παρότι στήριξε την πρόταση κατήγγειλε την κυβέρνηση για απόπειρα αντιπερισπασμού λόγω της εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε καταγγείλει ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής», ανέφερε παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στο πόθεν έσχες. «Η κυβέρνηση δεν έχει αδρανήσει», είπε και σημείωσε ότι καταγγέλθηκε ότι ασχολήθηκε με παραγραμμένες υποθέσεις. Απευθυνόμενη δε, στους βουλευτές της ΔΗΣΥ που από το πρωί αναφέρουν ότι εδώ και μια 10ετία ο κ. Παπαντωνίου δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα, είπε πως ήταν πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν ΚΙΝΑΛ.

Στην παρέμβασή του απάντησε και στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, με αφορμή τις καταγγελίες που εκτοξεύθηκαν από το περιβάλλον Ράικου. Ο κ. Καλογήρου «άδειασε» με τη σειρά του την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς, κάνοντας λόγο για κύκλους εισαγγελικής λειτουργού που φωτογραφίζει συγκεκριμένα θέματα με αφηρημένο τρόπο. Σημείωσε δε, πως «όταν πέσει το προσωπείο» και αποκαλυφθεί ποιο είναι το πρόσωπο και τι θέλει να καταγγείλει, μπορεί να γίνει συζήτηση εντός πλαισίου, καθώς υπάρχουν δικαστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ