ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Η ΝΔ χρησιμοποίησε τα Σώματα Ασφαλείας ως κομματικό λάφυρο

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Η ΝΔ χρησιμοποίησε τα Σώματα Ασφαλείας ως κομματικό λάφυρο
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Για πολιτική εκμετάλλευση των Σωμάτων Ασφαλείας κατηγόρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τη Νέα Δημοκρατία, μετά τις δηλώσεις των αντιπροέδρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί μεθοδεύσεων της κυβέρνησης στην Ελληνική Αστυνομία.

«Η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποίησε τα Σώματα Ασφαλείας ως κομματικό λάφυρο και κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τα σενάρια περί έκτακτων κρίσεων στην αστυνομία.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση της ΝΔ, μετά από συνάντηση που είχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών (ΠΟΑΞΙΑ) με τους αντιπροέδρους του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, αναφέρεται ότι «η αποχωρούσα κυβέρνηση δρομολογεί, ως φαίνεται, έκτακτες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία με σκοπό να αλώσει κομματικά και τη δημόσια τάξη».

«Η επόμενη κυβέρνηση θα αξιολογήσει τις κρίσεις και τις μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ» κατέληγε η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Απαντώντας στις κατηγορίες περί μεθοδεύσεων, το υπουργείο κάνει λόγο για «πρόδηλο πανικό» της ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς την ως «παλαιοκομματικό απομεινάρι, που όπως πάντα κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια».

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που για δεκαετίες χρησιμοποίησε τα σώματα ασφαλείας ως κομματικό λάφυρο απογειώνοντας το μοντέλο του πελατειακού κράτους. Ουδέποτε δημιούργησε σοβαρές κρατικές δομές και ποτέ δεν πορεύτηκε με βάση τις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας» σημειώνει το υπουργείο.

«Αυτές οι επιλογές, άλλωστε, είναι ένα μέρος όσων συνέβαλαν στη χρεωκοπία της χώρας. Είναι πρόδηλος ο πανικός της ΝΔ. Δεν αντιδρά ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά ως παλαιοκομματικό απομεινάρι, που όπως πάντα κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ