ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της Νέας Δημοκρατίας από εταιρία

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της Νέας Δημοκρατίας από εταιρία
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Συγγρού EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Νέο θρίλερ με την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε χθες η εταιρία Genius Systems AE, λίγo πριν την γενική πρόβα για την διεξαγωγή των εκλογών που θα γίνει αύριο.

Η εταιρία είχε αποκλειστεί από διαγωνισμό για τη διεξαγωγή των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου, και προχώρησε χθες σε καταγγελία για μεθοδεύσεις από την πλευρά των υπευθύνων της ΝΔ με σκοπό να ανατεθεί ο διαγωνισμός στην Vodafone. Η εταιρία προχωρά ένα βήμα παραπέρα ζητώντας μάλιστα τη ματαίωση των εκλογών μέχρι τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούν ότι οι ισχυρισμοί της εταιρίας δεν «στέκονται» νομικά και τονίζουν πως ως ΝΠΙΔ, το κόμμα έχει το δικαίωμα να επιλέγει τους συνεργάτες του και διαβεβαίωσαν πως οι εκλογές της επόμενης Κυριακής θα διεξαχθούν κανονικά.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας parapolitika.gr, στο περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και στην αίτηση των ασφαλιστικών, η Έξυπνα Συστήματα Α.Ε.(Genius Systems) ισχυρίζεται ότι ανταποκρίθηκε εμπρόθεσμα στους όρους του διαγωνισμού υποβάλλοντας οικονομική και τεχνική προσφορά κόστους 545.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένης και της δαπάνης 115.000 για την απασχόληση εξειδικευμένων χειριστών.

Επικαλείται δε την ανταλλαγή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) με τον Ιωάννη Παπαϊωάννου της αρμόδιας υπηρεσίας της ΝΔ και τηλεφωνήματα «ακόμη και με τον γενικό διευθυντή της ΝΔ» την 1η Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με την εταιρία, η υποβληθείσα πρόταση: α) ήταν δεσμευτική για την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου και β) ήταν οικονομικότερη κατά τουλάχιστον 150.000 ευρώ σε σχέση με τις 750.000 ευρώ που θα δοθούν στην Vodafone.

Επιπλέον, η εταιρεία υποστηρίζει ότι το τελικό κόστος θα υπερβεί το 1,2 εκατ ευρώ από τη στιγμή που θα πρέπει να εκπαιδευτούν οι 1.900 περίπου χρήστες υπολογιστών εκείνη τη μέρα. Αποκαλύπτει δε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου απέστειλε επιστολές διαμαρτυρίας και στους 4 υποψηφίους αρχηγούς της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ