ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Τσίπρα με Αναστασιάδη-Μπορίσοφ

Συναντήσεις Τσίπρα με Αναστασιάδη-Μπορίσοφ
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, στο περιθώριο της 3ης Ευρωαραβικής Συνόδου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αυτή την ώρα ο κ. Τσίπρας συναντάται με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες της 3ης Ευρωαραβικής Συνόδου άνοιξαν με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.

«Αφήνουμε πίσω μας τα υφεσιακά προγράμματα, αποκτάμε ολοένα και πιο υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ γινόμαστε ξανά ελκυστικός επενδυτικός προορισμός», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η Ελλάδα αναβαθμίζει τον γεωπολιτικό της ρόλο, αυτόν του ευρωπαϊκού πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων».

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, από την πλευρά του, έστειλε το μήνυμα πως η συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς άλλους γείτονες.

«Με την Ελλάδα θα είμαστε πάντα οι καλύτεροι φίλοι και θα θέλαμε κι άλλοι να μας ακολουθήσουν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας. Έδωσε μάλιστα έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με τον Αλέξη Τσίπρα θα συζητήσουμε λεπτομερώς τη συνεργασία μας σε ό,τι έχει να κάνει με τον αγωγό φυσικού αερίου, αυτό το 25% που μένει να διευκρινιστεί».

Ο κ. Μπορίσοφ έκανε ιδιαίτερη μνεία στις προσωπικές του σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Αναστασιάδη, τονίζοντας: πως «είμαστε μια μικρή ομάδα ανθρώπων που επιμένουμε σταθερά στην ενότητα και τη διεθνή παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο αραβικός κόσμος δεν μπορεί παρά να είναι εταίρος μας σε αυτό. Έχουμε καλύτερες πιθανότητες όταν συνεργαζόμαστε, όταν οι προσπάθειες είναι συντονισμένες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ