ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ενημέρωσε τον Αλ. Τσίπρα ο Νίκος Αναστασιάδης

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ενημέρωσε τον Αλ. Τσίπρα ο Νίκος Αναστασιάδης
EUROKINISSI

Διμερή συνάντηση είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο περιθώριο της 3ης Ευρω-αραβικής Συνόδου, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Κυπριακής Προεδρίας, ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, την πρόσφατη συνάντηση με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί και ειδικότερα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκειά της.

Παράλληλα, ο Κύπριος Πρόεδρος ενημέρωσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την επικείμενη συνάντησή του με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ και τις απόψεις του για την αποκέντρωση εξουσιών, υπογραμμίζοντας τη σταθερή θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς για επίτευξη μιας λύσης λειτουργικής και διαρκούς, στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, για ένα κράτος λειτουργικό και απόλυτα συμβατό με τα όσα η ΕΕ αξιώνει.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας επανέλαβε την αμέριστη στήριξη της ελληνικής Κυβέρνησης στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ιδίου του Προέδρου Αναστασιάδη για επίτευξη λύσης στο κυπριακό πρόβλημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε επίσης συναντήσεις με τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, την υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, κα Karin Kneissl, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Παλαιστίνης, Dr. Nabil Abu Rudeineh και τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας Nebojsa Stefanovic. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ το βράδυ θα παραστεί στο επίσημο δείπνο προς τιμήν των προσκεκλημένων στην Ευρωαραβική Σύνοδο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ