Επαναλειτούργησε η αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Σκοπίων
Επαναλειτούργησε σήμερα, μετά από 15 χρόνια, η αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Σκοπίων, με την εκτέλεση της σχετικής πτήσης της Aegean Airlines.
Το αεροσκάφος της Aegean Airlines προσγειώθηκε σήμερα το βράδυ στο Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων, με 38 συνολικά επιβάτες, ανάμεσά τους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος νωρίτερα σήμερα συναντήθηκε στην Αθήνα με τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ της Ελλάδας. Γιώργο Κατρούγκαλο και ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΓΔΜ, Γκόραν Σουγκάρεφσκι.
Η εταιρεία θα εκτελεί δρομολόγια Αθήνα-Σκόπια και Σκόπια-Αθήνα δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη) την χειμερινή περίοδο. Η αεροπορική σύνδεση μεταξύ των πρωτευουσών των δύο χωρών είχε διακοπεί το 2003, καθώς η γραμμή είχε κριθεί τότε οικονομικά ασύμφορη.
Οι πτήσεις Αθήνα-Σκόπια εκτελούνται από την Aegean με δρομολόγια της Olympic Air, με αεροσκάφη Bombardier Dash8-Q400, χωρητικότητας 78 θέσεων. Η διάρκεια της πτήσης είναι 1 ώρα και 15 λεπτά.
ΟΗΕ και Ερυθρός Σταυρός προειδοποιούν για τα αυτόνομα όπλα - «Κοντά σε ηθική κόκκινη γραμμή»
12:43
Η Αυστραλία απαγορεύει στα charts τραγούδια που δημιουργούνται από AI
12:26
Φωτιά στην Καβάλα στην περιοχή Βρύση - Επιχειρούν και τέσσερα εναέρια μέσα
12:12
Η Κίνα δηλώνει ότι θα «υπερασπιστεί σθεναρά» τα συμφέροντά της απέναντι στις κυρώσεις των ΗΠΑ
12:01