ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Στις εκλογές ο λαός θα αποδοκιμάσει τον κ. Τσίπρα

Κικίλιας: Στις εκλογές ο λαός θα αποδοκιμάσει τον κ. Τσίπρα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την συνταγματική αναθεώρηση ασκεί ο Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας λόγο για «υποκρισία και καιροσκοπισμό» από πλευράς του πρωθυπουργού, ενώ δηλώνει βέβαιος ότι «όποτε και αν αποφασίσει ο κ. Τσίπρας να κάνει εκλογές, ο ελληνικός λαός θα τον αποδοκιμάσει».

«Εάν οι εκλογές είχαν γίνει νωρίτερα, όπως ζητούσε η ΝΔ, πιθανώς θα είχαμε γλιτώσει την υπερφορολόγηση των πάντων και την καθίζηση της ελληνικής οικονομίας» αναφέρει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Κληθείς να σχολιάσει την αναθεώρηση του Συντάγματος ο κ. Κικίλιας απαντά με μία δήλωση του Ουίνστον Τσόρστιλ «πολύ λίγο, πολύ αργά» και δηλώνει ότι «αν ο κ. Τσίπρας αποδεχόταν, το 2016, την πρόταση του κ. Μητσοτάκη να ενταχθούν προς αναθεώρηση όλες οι βασικές προτάσεις που προτείνει το κάθε κόμμα, έτσι ώστε οι πολίτες να αποφανθούν, μέσω των εκλογών, για το ποιες αλλαγές θέλουν, η συνταγματική αναθεώρηση θα λάμβανε σάρκα και οστά».

«Ως καιροσκόπος και τακτικιστής όμως, ο κ. Τσίπρας την φέρνει λίγο πριν τις εκλογές. Ευτελίζει μια κορυφαία θεσμική διαδικασία, όπως είναι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν προτείνει έξι μηνιαίες ψηφοφορίες στη Βουλή -μετά τις τρεις που ήδη προβλέπει το Σύνταγμα- και επιπλέον απευθείας εκλογή από το λαό των δύο πρώτων υποψηφίων. Ούτε στα προκριματικά της UEFA δεν γίνεται αυτό» δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Για να σοβαρευτούμε, είναι υποκριτικό να κουνάει το δάχτυλο και να υπερασπίζεται την αποσύνδεση της προεδρικής εκλογής από τη διάλυση της Βουλής, ένα κόμμα που έκανε ακριβώς το αντίθετο το 2014, για να πάρει την εξουσία και να καταστρέψει τη χώρα», προσθέτει.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, σημειώνει στη συνέντευξή του: «Απεύχομαι αυτό που, δυστυχώς, μοιάζει όλο και πιο πιθανό. Με διάφορους τρόπους να βρεθούν οι πρόθυμοι να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Σχετικά με τα φαινόμενα παραβατικότητας, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης επεσήμανε ότι «η ΝΔ θα βάλει σε τάξη την Ελλάδα» και δήλωσε ότι «το 2014 τα ποσοστά εγκληματικότητας ήταν στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 15 χρόνων». Προανήγγειλε, δε, κατάργηση του «νόμου Παρασκευόπουλου», επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ.

Τέλος, ερωτηθείς για το μέλλον της Ευρώπης, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, σημειώνει ότι η γραφειοκρατία των Βρυξελλών και «οι δήθεν προοδευτικές πολιτικές για "ανοικτά σύνορα" με ευθύνη ορισμένων ευρωπαίων πολιτικών και, βεβαίως, και του κ. Τσίπρα, οδήγησαν την Ευρώπη σε μια άνευ προηγουμένου κρίση, τη μεταναστευτική/προσφυγική, η οποία τάραξε συθέμελα το οικοδόμημά της, πιθανότατα με μεγαλύτερη ένταση από την οικονομική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ