ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Αρκετά με το «ταγκό ανευθυνότητας» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Γεννηματά: Αρκετά με το «ταγκό ανευθυνότητας» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και στη Νέα Δημοκρατία, εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για «ταγκό ανευθυνότητας» που παρατείνει τα αδιέξοδα της κρίσης, ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ως «δεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση». 

Οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης «τσακώνονται ποιος είναι ο πιο καλός ο μαθητής στη Σχολή Λιτότητας του Βερολίνου και των Βρυξελλών», είπε η κ. Γεννηματά σε στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στην Κω, όπου ολοκλήρωσε την τριήμερη περιοδεία της στα Δωδεκάνησα.

«Ό,τι κι αν λέει η κυβέρνηση, δεν μπορεί να κρύψει κάτω από το χαλί τις συνέπειες της δικής της πολιτικής», συμπλήρωσε τονίζοντας ότι «αυτή είναι η τελευταία κυβερνητική θητεία μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες. Μιας καιροσκοπικής ομάδας, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα. Που δεν θυμίζουν τίποτε το Αριστερό, τίποτα το προοδευτικό. Που, αντιθέτως, εξέθεσαν στα μάτια των πολιτών την Αριστερά και τους αγώνες της».

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πρέπει να σταματήσει «αυτό το σικέ δικομματικό παιχνίδι, που εντείνει την πόλωση και τον διχασμό για μικροκομματικούς λόγους».Κάνοντας αναφορά στη στάση που ακολουθούν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για τη συνταγματική αναθεώρηση, η κ. Γεννηματά, ανέφερε ότι οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης παίζουν με το θέμα αυτό.

«Ο καθένας για τα δικά του οφέλη και οι δύο μαζί για να συμπιέσουν τον δικό μας ζωτικό πολιτικό χώρο. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι: Ήμαστε οι πρώτοι που διαμορφώσαμε στέρεες θέσεις για το Σύνταγμα και τις θέσαμε στο δημόσιο διάλογο. Ας τοποθετηθεί ο καθένας πάνω σε αυτές για να δούμε αν θέλουν πραγματικά συγκλίσεις ή παίζουν -ξανά- φθηνό θέατρο!», υποστήριξε.

«Ο Καραμανλής κόβει, ο Τσίπρας ράβει και ο Μητσοτάκης τάχα αμέριμνος προβάρει κουστούμι εξουσίας. Ο ελληνικός λαός θα ακυρώσει τα σχέδια τους», τόνισε η Φώφη Γεννηματά, εκτιμώντας ότι «η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί τη στρατηγική ήττα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και τη μη επιστροφή της δεξιάς».

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στοχοποιεί, με σχέδιο συκοφάντησης το Κίνημα Αλλαγής και προσπαθεί να επηρεάσει την Δικαιοσύνη στη διαλεύκανση υποθέσεων διαφθοράς, ενώ ζήτησε διαφάνεια «για τους πάντες και παντού».

«Για να κρύψουν τις δικές τους αμαρτίες και την ανικανότητα τους, δεν διστάζουν να μεθοδεύσουν ένα μπαράζ σκανδαλολογίας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. «Αφήστε όμως τη Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη να κάνει το έργο της. Αξιοποιώντας τους θεσμούς με τους οποίους εμείς θωρακίσαμε το Κράτος Δικαίου, θεσμούς που παράγουν ήδη αποτελέσματα», συμπλήρωσε.

«Στην παράταξη μας έχουμε ξαναζήσει τη συντονισμένη επίθεση» δήλωσε η κ. Γεννηματά, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψη των εκατοντάδων χιλιάδων μελών και στελεχών της παράταξης «που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια την ψυχή τους για την χώρα και την δημοκρατία με ήθος και εντιμότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ