Παππάς για ΕΡΤ: Έχουμε το δεύτερο ημίχρονο κατά της διαπλοκής
Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε ο Νίκος Παππάς κατά της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την κλιμάκωση «των επιθέσεων» στην ΕΡΤ, δηλώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «έχει μπει σε προεκλογική στρατηγική του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Μπολσονάρου, ο οποίος θέλει να κλείσει τη δημόσια τηλεόραση».
«Κάποια κέντρα ενοχλούνται που στην περίπτωση της ΕΡΤ έχουμε το δεύτερο ημίχρονο της μάχης κατά της διαπλοκής», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 984».
«Μερικά πράγματα μιλούν από μόνα τους», συμπλήρωσε ο κ. Παππάς σημειώνοντας ότι «ενοχλεί πολλούς» το γεγονός ότι «χθες παρακολούθησαν τη δημόσια τηλεόραση πάνω από 1 εκατ. τηλεθεατές με τον συμβατικό τρόπο και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες διαδικτυακά».
Επισήμανε ακόμα ότι η Πολιτεία μετά τη ρύθμιση της ιδιωτικής τηλεόρασης, οφείλει να αναδείξει τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, ώστε να γίνει πρωταγωνιστής του τηλεοπτικού τοπίου, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι «υπάρχουν οι δυνατότητες η κυβέρνηση να συνεχίσει με όρους κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας έως το τέλος της τετραετίας», ακόμα και αν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Στα θέματα του χαρτοφυλακίου του, τέλος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για τις δημοσκοπήσεις θα έχει ψηφιστεί έως τον Μάιο και τις επόμενες μέρες αναμένεται να τοποθετηθεί ο ανάδοχος για την εφαρμογή του συστήματος barcode στις εφημερίδες ώστε σύντομα να ξεκινήσει το έργο.
Σύμφωνα με τον κ. Παπά, σε λίγες μέρες αναμένεται και ο ανάδοχος για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο, που όπως ο ίδιος υποστήριξε «θα εξοικονομήσει 400 εκατ. ευρώ ετησίως και θα πατάξει τη μικροδιαφθορά».
Βρετανία: Νέο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας για μήνα Ιούνιο με 36,4 βαθμούς Κελσίου
19:23
Live Τσίπρας: Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι οι πολίτες θέλουν να καλύψουμε το πολιτικό κενό
19:16
Ομηρία σε ζωντανή μετάδοση στη Λάρισα: Ο 50χρονος κατέγραφε τις στιγμές τρόμου κρατώντας τσεκούρι
19:07
Διάσκεψη των Προέδρων: Ποιοι δικαστικοί προκρίνονται για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
18:59