ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρη ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ σε Τσίπρα - Παππά για την υπόθεση Κατσίφα

Επίκαιρη ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ σε Τσίπρα - Παππά για την υπόθεση Κατσίφα
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών, Αλέξη Τσίπρα, και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππάαπευθύνουν 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν αποκατάσταση της αλήθειας για τα ψευδή και παραπλανητικά ρεπορτάζ για το αιματηρό επεισόδιο στο χωριό Βουλιαράτες, με θύμα τον 35χρονο Έλληνα ομογενή, Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Στην ερώτηση της οποίας πρώτος υπογράφων είναι ο βουλευτής, Χρήστος Καραγιαννίδης, επισημαίνεται ότι «το σοβαρό περιστατικό κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας, μετά από ανταλλαγή πυρών με τη δικαιοσύνη, έσπευσαν να εκμεταλλευτούν για λόγους εντυπωσιοθηρίας διάφορες λαθρόβιες και αμφιβόλου αξιοπιστίας ιστοσελίδες, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι ο 35χρονος ομογενής δεν σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών, αλλά αντιθέτως συνελήφθη από την αλβανική αστυνομία και κατόπιν εκτελέστηκε εν ψυχρώ».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι για να αποδείξουν τα λεγόμενά τους οι προαναφερθείσες ιστοσελίδες, χρησιμοποίησαν βίντεο και φωτογραφίες από μία άσχετη σύλληψη που συνέβη το 2014.

«Αν αυτό το περιστατικό διάδοσης ψευδών και παραπλανητικών ειδήσεων περιοριζόταν σε περιθωριακές ιστοσελίδες, ενδεχομένως και η επίδρασή τους να ήταν αντίστοιχης σημασίας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς ο εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικός σταθμός STAR αναπαρήγαγε αυτά τα καταφανώς ψευδή βίντεο, συμβάλλοντας με το δικό του τρόπο στην παραπλάνηση της κοινής γνώμης, ειδικά σε ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα που άπτεται των σχέσεων της Ελλάδας με τη γειτονική χώρα», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, υπογραμμίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός μεταδίδει ψευδή ρεπορτάζ, καθώς στις 22 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, είχε μεταδώσει συνέντευξη η οποία είχε αποδειχθεί ψευδής και για την οποία το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σχημάτισε σχετικό φάκελο.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής καλούνται να ενημερώσουν τη Βουλή ποιες πρωτοβουλίες ανέλαβαν για την αποκατάσταση της αλήθειας, ποιες ενέργειες θα προωθήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για το συγκεκριμένο θέμα και αν θα αναζητηθούν οι ευθύνες της διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού STAR για αυτό το περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ