ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση για τις δηλώσεις Γεωργιάδη - Λοβέρδου στην εξεταστική επιτροπή

Αντιπαράθεση για τις δηλώσεις Γεωργιάδη - Λοβέρδου στην εξεταστική επιτροπή
eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την υπόθεση πώλησης του Ερρίκος Ντυνάν, αλλά και του Ανδρέα Λοβέρδου στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1. 

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν «προσβλητικές» και «καταφρονητικές» για τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ περί «γελοίου πορίσματος» και «γελοίων προσώπων», όπως είπαν και κάλεσαν το προεδρείο να πάρει θέση. Ακούστηκαν κι άλλες φωνές, όπως το να παραπεμφθούν οι κ.κ. Γεωργιάδης και Λοβέρδος (σ.σ. είπε σε συνέντευξή του πως έχει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για πρωινό) στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Εύης Χριστοφιλοπούλου από τη ΔΗΣΥ που σε υψηλούς τόνους διαμαρτυρήθηκε γιατί κανένας βουλευτής δεν την είχε υπερασπιστεί όταν την πρόσβαλλε σε προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής ο Παύλος Πολάκης. «Με έβρισε, πήρε ένας συνάδελφος το μέρος μου; Σας πήρε τώρα ο πόνος…», είπε.

Ένδεια αποδείξεων ως προς το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ και απόπειρα αλλαγής ατζέντας καταλόγισε στους βουλευτές της πλειοψηφίας ο Γιώργος Γεωργαντάς από τη ΝΔ και στήριξε τον Άδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας ότι έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε αξιολογικές κρίσεις για ένα θέμα που τον αφορά προσωπικά.

Τελικά, αποφασίστηκε να μην παραπεμφθούν οι δύο βουλευτές στην επιτροπή Δεοντολογίας με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δια ανατάσεως της χειρός να αποδοκιμάζουν τις δηλώσεις των κ.κ. Γεωργιάδη και Λοβέρδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ