ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν αποκλείει μονομερή αύξηση εισφορών ο υπουργός Εργασίας

Δεν αποκλείει μονομερή αύξηση εισφορών ο υπουργός Εργασίας
Συνάντηση του Υπουργου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου με τους θεσμούς. EUROKINISSI/Στέλιος Στεφάνου

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο Γιώργος Κατρούγκαλος, η κυβέρνηση να νομοθετήσει μονομερώς για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να αποτραπεί η μείωση των κύριων συντάξεων.  

"Δεν συγκυβερνούμε με τους δανειστές τη χώρα", τόνισε ο υπουργός Εργασίας ενώ εξήγησε πως "όποια και αν είναι η αρνητική επίδραση τυχόν αύξησης των εισφορών, δεν συγκρίνεται με το υφεσιακό αποτέλεσμα που θα έχει η δωδέκατη μείωση συντάξεων".

Ο κ. Κατρούγκαλος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News, δήλωσε πως "δεν είναι συνταγματικά ανεκτό να συνδέεται με εισοδηματικά κριτήρια η εθνική σύνταξη", ενώ στην απαίτηση των δανειστών για κατάργηση της δεκαπενταετίας απαντά πως "το συνταξιοδοτικο δικαίωμα θα συνεχίσει να θεμελιώνεται με τη συμπλήρωση 15, τουλάχιστον, ετών ασφάλισης και του ορίου συνταξιοδότησης.

Για το ΕΚΑΣ, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι θα καταρτιστεί μελέτη επιπτώσεων της σταδιακής κατάργησής του, ώστε να υπάρξει βεβαιότητα για την ομαλή μετάβαση στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ