ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύκλοι υπ. Οικονομικών: Εμμονική επανάληψη αναληθειών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κύκλοι υπ. Οικονομικών: Εμμονική επανάληψη αναληθειών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών επανέρχονται στη χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συνταγματική αναθεώρηση, κάνοντας λόγο για «εντυπωσιακή επάρκεια λαϊκίστικής γλαφυρότητας».

Για εμμονική επανάληψη αναληθειών στον δημόσιο λόγο, η οποία και υπονομεύει τη βιωσιμότητα του αφηγήματος ενός κόμματος, κατηγορούν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. Προσθέτοντας παράλληλα, ότι «στην προκειμένη περίπτωση όμως, όπου υπάρχει ένδεια αφηγήματος και επιχειρημάτων, απλώς δικαιολογείται».

Οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών κάνουν λόγο για «προσφιλή κλισέ» από πλευράς Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφερόμενοι στα περί εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας και των αρχαιολογικών χώρων στην ΕΕΣΥΠ (Υπερταμείο) από την κυβέρνηση και το υπουργείο, καθώς και στη «δήθεν σκανδαλώδη παράταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών».

Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου υπενθυμίζουν για τα θέματα αυτά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών (Δελτία Τύπου: για τα ακίνητα στις 10 Οκτωβρίου και την απάντηση στη ΝΔ για το αεροδρόμιο στις 16 Οκτωβρίου).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ