ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις για την πρωτοβουλία Κακλαμάνη να τηρήσει ενός λεπτού σιγή η Βουλή για τον Κατσίφα

Αντιδράσεις για την πρωτοβουλία Κακλαμάνη να τηρήσει ενός λεπτού σιγή η Βουλή για τον Κατσίφα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αποστάσεις από την πρωτοβουλία του Νικήτα Κακλαμάνη να τηρήσει η Ολομέλεια της Βουλής ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, κράτησε ο Νίκος Βούτσης.

Το περιβάλλον του Προέδρου της Βουλής διευκρίνιζε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται μόνον με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων και πως κάτι τέτοιο δεν έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση. «Δεν ήταν σε γνώση του Προέδρου της Βουλής», λένε συνεργάτες του.

Την ίδια ώρα την ενόχλησή της εξέφρασε μέσω Facebook η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία. «Πρωτοβουλία του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη και όχι συλλογική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η ενός λεπτού σιγή σήμερα το πρωί στη Βουλή..», ήταν η ανάρτηση της κ. Καββαδία.

Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος του Σώματος Νικήτας Κακλαμάνης έκανε ακόμη λόγο για δολοφονία του Βορειοηπειρώτη, εκφράζοντας τη συμπαράσταση της Βουλής στην οικογένειά του.

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα και την χωρίς κανένα άλλοθι καταδίκη της δολοφονίας του εκ μέρους της αλβανικής αστυνομίας στους Βουλιαράτες. Ζητώ την έγκριση του Σώματος, γιατί δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό, να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή», είπε ανοίγοντας τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Οκτωβρίου, μια ημέρα μετά τον θάνατο του 35χρονου Βορειοηπειρώτη ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής της ΔΗΣΥ Δημήτρης Κρεμαστινός αρνήθηκε να αποδεχθεί αίτημα βουλευτών της Χρυσής Αυγής να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. «Νομίζω ότι δεν υπάρχει καμμία αντίρρηση η μνήμη του ανθρώπου αυτού να τιμηθεί, αλλά όσον αφορά το ενός λεπτού σιγή δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό. Πρέπει να έχουμε απόφαση από τη Διάσκεψη των Προέδρων. Αναμφισβήτητα, όμως, τιμούμε τη μνήμη του ανθρώπου αυτού που έπεσε», είπε ο κ. Κρεμαστινός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ