ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρας συνέχεια για τις προσλήψεις στο Δημόσιο μετά το «ιερό» deal

Κόντρας συνέχεια για τις προσλήψεις στο Δημόσιο μετά το «ιερό» deal
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συνεχίζεται η κόντρα που ξέσπασε με αφορμή συνέντευξη του πρωθυπουργού και την εξαγγελία για προκήρυξη 10.000 προσλήψεων μέσα στο 2019, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξαπολύει επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και το Μαξίμου να απαντά σε εξίσου υψηλούς τόνους.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι επιστρέφοντας από το εξωτερικό είδε τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο του Alpha και αισθάνθηκε «ότι και οι περισσότεροι Έλληνες: θυμό και αγανάκτηση».

«Με κυνισμό και αλαζονεία, εξακολουθεί να κοροϊδεύει και να προσβάλλει τους πολίτες και την κοινή λογική. Τίποτα δεν διδάχτηκε από την κρίση, ούτε και από τα ψέματά του που βάφτισε "αυταπάτες". Είχε το θράσος να τάξει δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο. Μόνο που για όλα αυτά πληρώνουν οι πολίτες τους οποίους έχει γονατίσει στους φόρους και τις εισφορές» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση πως το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με διορισμούς στο Δημόσιο αλλά με επενδύσεις και καλές δουλειές στον ιδιωτικό τομέα.

«Τον κ. Τσίπρα όμως δεν τον ενδιαφέρει η χώρα, αλλά μόνο η πολιτική του επιβίωση. Εμάς μας ενδιαφέρουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες. Οι πολίτες -ιδίως οι νέοι- που θέλουν δουλειές, ευκαιρίες και ασφάλεια. Γι' αυτούς θα κάνουμε καλύτερη την Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τα σχόλια αυτά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, που επιτίθεται προσωπικά στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκαλώντας τον «υμνητή των μνημονίων».



«Ο υπουργός των απολύσεων και υμνητής των μνημονίων που διέλυσαν τη δημόσια Υγεία και Παιδεία, αφήνοντας νοσοκομεία και σχολεία χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές και δασκάλους, κατηγορεί την κυβέρνηση που με σχέδιο θέλει, αφού έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, να ανοικοδομήσει το κοινωνικό κράτος» τόνισε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης.

«Ωστόσο, δεν προκαλεί καμία εντύπωση, αφού ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επαναφέρει την αναλογία 1:5 στο Δημόσιο, για την οποία έκανε πίσω μέχρι και το ΔΝΤ» συνεχίζει το Μέγαρο Μαξίμου στην ανακοίνωση που εξέδωσε και καταλήγει: «Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης θα δει προς απογοήτευση του ιδίου και των συμφερόντων που εκπροσωπεί και το κοινωνικό κράτος να ενισχύεται και τα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών να ψηφίζονται ένα προς ένα. Και θα λέει "ναι σε όλα"» σχολιάζει σκωπτικά η ίδια ανακοίνωση.

Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού είχαν προκαλέσει «θύελλα» πολιτικών αντιδράσεων από ήδη από χτες, με τη Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και το Ποτάμι να εκδίδουν σκληρές ανακοινώσεις για την πρόσληψη 10.000 δημόσιων υπαλλήλων μετά το 2020.

Η ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για ψέματα ενώ εξαπέλυσε «βολές» και κατά του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου.

«Επιβεβαιώθηκε πλέον και δια στόματος του κ. Τσίπρα ότι με τον κ. Καμμένο συνεχίζουν να κοροϊδεύουν σε πλήρη συνεννόηση τους πολίτες» τόνιζε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Με τη σειρά του, το Κίνημα Αλλαγής ισχυριζόταν ότι η κυβέρνηση έχει «χάσει τον λογαριασμό».

«Το πρωί η αρμόδια υπουργός εξήγγειλε 10.000 προσλήψεις το 2020. Πριν περάσει η ημέρα ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε 16.000 προσλήψεις για το 2019 και 18.000 για το 2020. Και ως κερασάκι στην τούρτα ο κ. Γαβρόγλου άλλες 15.000 εκπαιδευτικών. Στην προσπάθεια να διαχειριστούν την ήττα τους, έχουν χάσει και τον λογαριασμό. Αλλά ούτως ή άλλως στα χαρτιά είναι... Άντε λοιπόν να τις εκατοστήσουν» υπογράμμιζε η σχετική ανακοίνωση.

Για κοροϊδία και παραμύθι της μεταμνημονιακής εποχής» μίλησε το ΚΚΕ, που παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για υιοθέτηση της «γνωστής κυβερνητικής πρακτικής “σου παίρνω 10, σου δίνω 1».

Το «Ποτάμι» επικεντρώθηκε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού που αφορούσαν στην εγκληματικότητα και τα πανεπιστήμια, κάνοντας λόγο για «απαντήσεις επιπέδου 15μελούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ