ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Το «Βόρεια Μακεδονία» δεν το θέλει κανένας Έλληνας

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Το «Βόρεια Μακεδονία» δεν το θέλει κανένας Έλληνας
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, παίρνει ξεκάθαρη θέση για τα ζητήματα της οικονομίας, τα εθνικά θέματα και τη σχέση Κράτους-Εκκλησίας. Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «πολιτικούς απατεώνες», ενώ απαντάει στις κατηγορίες για «ακροδεξιά βαρίδια» για τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Κυρανάκης δηλώνει ευθέως ότι η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται επ' ουδενί την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ούτε και τον όρο «Βόρεια Μακεδονία» σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr και στους δημοσιογράφους Κώστα Τσιτούνα και Ευδοκία Μύτιλη.

Όπως μάλιστα δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να έρθει σε ρήξη τόσο με το ΝΑΤΟ, όσο και με τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Αναφερόμενος στην συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου και στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, δηλώνει ξεκάθαρα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση διαφωνεί κάθετα ως προς το σκέλος της συμφωνίας που έχει να κάνει με τη θρησκευτική ουδετερότητα, αλλά συμφωνεί με τα ζητήματα συνεκμετάλλευσης της εκκλησιαστικής περιουσίας.


Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για προσλήψεις στο δημόσιο, δηλώνει ότι «οι ψήφοι δεν εξαγοράζονται με ρουσφέτια και επιδόματα»

, ενώ παράλληλα υπεραμύνθηκε του αιτήματος των ιερέων να παραμείνουν δημόσιοι υπάλληλοι.



Όπως υπογράμμισε «ο στόχος της ΝΔ δεν είναι πώς θα μπει στο Μαξίμου, αλλά τι θα αφήσει πίσω της φέυγοντας από τη διακυβέρνηση», ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις του για τον αν οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης αποτελούν «ακροδεξιά βαρίδια».


ΔΗΜΟΦΙΛΗ