ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στροφή ΝΔ στο σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια

Στροφή ΝΔ στο σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια
Διαδήλωση υπέρ του συμφώνου συμβίωσης, ομόφυλα ζευγάρια ΑΠΕ

«Στροφή» έκανε η ΝΔ στο σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Παρά την θέση που διατύπωσε ο μεταβατικός πρόεδρος Γιάννης Πλακιωτάκης για υπερψήφιση του νομοσχεδίου, ο εισηγητής του κόμματος Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε πως η ΝΔ επιφυλάσσεται, με το επιχείρημα ότι στο νομοσχέδιο δεν αποσαφηνίζεται τι θα γίνει με τις υιοθεσίες, ενω περιλαμβάνονται και διατάξεις για τον Νίκο Ρωμανό.

Στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή, ο Χαράλαμπος Αθανασίου υποστήριξε ότι η ΝΔ θα μπορούσε να συμφωνήσει με το νομοσχέδιο, εάν διευκρινιστούν ορισμένες διατάξεις, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν με το άρθρο 12 επιτρέπεται η δυνατότητα τεκνοθεσίας ομόφυλων ζευγαριών και αν η κυβέρνηση σκοπεύει να « κάνει κάτι τέτοιο πλαγίως». Απαντώντας ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος απέρριψε κατηγορηματικά οτι δίνεται η δυνατότητα υιοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια. "Αν η κυβέρνηση ήθελε την τεκνοθεσία ή την υιοθεσία θα το έκανε ρητά και δεν θα το περνούσε αορίστως ή κρυμμένο σε μια διάταξη", επεσήμανε και ξεκαθάρισε οτι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.

«Δεν πρέπει να συγχέεται η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης με το κάμα –σούτρα, αλλά και με το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του», σχολίασε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, επαναλαμβάνοντας ότι το κόμμα της τάσσεται και υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

«Το σύμφωνο συμβίωσης δεν έχει καμία σχέση με τη φύση ή τη θρησκεία, αλλά μόνο με την κοινωνική ειρήνη. Το θέμα είναι δύο άνθρωποι που δεν θίγουν κανένα τρίτο να μπορούν να ρυθμίζουν τις σχέσεις τους, ώστε να είναι λειτουργικές», ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Σημείωσε δε, ότι το παράδειγμα του ηθοποιού που πέθανε πρόσφατα και συγκίνησε τη κοινή γνώμη (σ.σ. Μηνάς Χατζησάββας) επέσπευσε τη διαδικασία, γιατί δεν μπορούσε να ρυθμίσει τη σχέση του με τον σύντροφο του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ