ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος για τις καταγγελίες Καμμένου για τον Σόρος

Κατρούγκαλος για τις καταγγελίες Καμμένου για τον Σόρος
EUROKINISSI

Διέψευσε κατηγορηματικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος ότι το υπουργείο Εξωτερικών είχε υπογράψει σύμβαση με τον επιχειρηματία Τζορζ Σόρος και εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Νίκο Κοτζιά οτι συντηρεί το συγκεκριμένο θέμα με τις συνεντεύξεις του και τη μήνυση που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο.

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Κεφαλογιάννη από τη ΝΔ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία σύμβαση του υπουργείου Εξωτερικών που μπορεί να επηρεάστηκε από τον επιχειρηματία Σόρος ή να έχει κάποια σχέση με εταιρεία του».

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Νίκου Κοτζιά, σε συνέχεια των όσων διημείφθησαν στο θυελλώδες υπουργικό συμβούλιο, αποκαλώντας Πόντιο Πιλάτο τον πρωθυπουργό.

Κάλεσε τον κ. Κατρούγκαλο να απαντήσει εάν ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στη διερεύνηση της καταγγελίας Καμμένου για την εταιρεία που συνεργάστηκε με τον Σόρος για την έκδοση βίζας από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και για τις αναφορές περί 50 εκατ. ευρώ στην κυβέρνηση από τον Σόρος για εξαγορές στα Σκόπια.

«Έχουν δοθεί επαρκείς απαντήσεις για αυτά τα θέματα από τα πλέον αρμόδια χείλη, του πρωθυπουργού», είπε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία σκιά. Ο κ. Κατρούγκαλος περνώντας στην αντεπίθεση κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επειδή δεν έχει ατζέντα προσπαθεί να δημιουργήσει θέματα με φθηνό επικοινωνιακό τρόπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ