ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυράκη: Η χτεσινή συζήτηση κατέληξε στην παραδοχή Τσίπρα ότι θα χάσει τις εκλογές

Σπυράκη: Η χτεσινή συζήτηση κατέληξε στην παραδοχή Τσίπρα ότι θα χάσει τις εκλογές
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Την εκτίμηση ότι η άρνηση του πρωθυπουργού να δεχθεί την πρόταση της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος συνιστά παραδοχή ήττας στις επόμενες εκλογές, εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη.

«Η χθεσινή συζήτηση κατέληξε στην απόλυτη παραδοχή του κ. Τσίπρα ότι θα χάσει τις εκλογές και ότι δεν θα μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα όπως ο ίδιος επιθυμεί. Διαφορετικά δεν είχε κανέναν λόγο να μην αποδεχτεί την πρόταση του κ. Μητσοτάκη που λέει να ψηφιστούν ως αναθεωρητέα όλα τα άρθρα, και τα δικά τους και τα δικά μας και όλων των δημοκρατικών κομμάτων. Να πάμε δηλαδή σε μία αναθεώρηση, η οποία θα βάλει στο τραπέζι όλα τα άρθρα που προτείνουν να αναθεωρήσουν τα δημοκρατικά κόμματα και η επόμενη Βουλή να αποφασίσει, μεταξύ άλλων, και την κατεύθυνση της αναθεώρησης, αφού η επόμενη Βουλή θα αντανακλά τη θέληση των πολιτών. Άρα, ουσιαστικά ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι δεν θα έχει την πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή», ανέφερε.

Η κ. Σπυράκη επανέλαβε τη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ ότι «τα δημόσια πανεπιστήμια είναι δημόσιος χώρος. Η επιλογή μας να καταργηθεί το άσυλο σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καμία ειδική άδεια για να έρθει μέσα η αστυνομία για να επιβληθεί ο νόμος. Όμως, είναι απαραίτητο να μπορέσουμε να καταφέρουμε την αναθεώρηση του άρθρου 16, ώστε να έχουμε μη κρατικά πανεπιστήμια, να μείνουν τα παιδιά μας εδώ και να μην πάνε στο εξωτερικό να δώσουν τα χρήματά τους».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υποστήριξε ότι η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΔΕΠΑ, Θεόδωρου Κιτσάκου, που προερχόταν από την εταιρεία λιπασμάτων ELFE, συνιστά σκάνδαλο.



«Ο κ. Κιτσάκος ομολόγησε ότι η διόγκωση, η εκτόξευση του χρέους των ELFE προς τη ΔΕΠΑ οφείλεται στο γεγονός ότι ο ίδιος έκανε αυτήν την κίνηση και οι πολιτικοί προϊστάμενοί του το γνώριζαν. Και κατονόμασε υπουργούς. Έδειξε τον νυν και τον πρώην υπουργό Ενέργειας. Δηλαδή τον κ. Πάνο Σκουρλέτη και τον κ. Γιώργο Σταθάκη. Μίλησε για τον κ. Γιάννη Δραγασάκη, μίλησε για τον κ. Αλέκο Φλαμπουράρη, μίλησε για τον κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, μίλησε και για την κ. Θεοδώρα Τζάκρη», σημείωσε.

Επίσης, τόνισε ότι η κυβέρνηση, με την υπερφορολόγηση και την αφαίρεση και του τελευταίου ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, εμφάνισε ένα υπέρογκο υπερπλεόνασμα.

Για τις συντάξεις, η κ. Σπυράκη επισήμανε:

«Η δική μας άποψη ήταν εξ αρχής ότι οι συντάξεις δεν έπρεπε να περικοπούν. Δύο φορές καταψηφίσαμε τον νόμο που ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ στη Βουλή. Τους δώσαμε την ευκαιρία να καταργήσουν την περικοπή των συντάξεων, και με συγκεκριμένη τροπολογία, την οποία καταθέσαμε στη Βουλή, και είπαν όχι. Τώρα έρχονται να μας πουν ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις. Βεβαίως και δεν θα περικοπούν οι συντάξεις, γιατί ήταν ένα αχρείαστο μέτρο».

Ακόμη, παρατήρησε ότι η Κομισιόν αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη, την ισχνότατη ανάπτυξη της Ελλάδος στην περιοχή του 2%, καθώς επίσης ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην Ιταλία, οφείλεται συνολικά στην έλλειψη αξιοπιστίας της οικονομικής πολιτικής που κάνει η κυβέρνηση.

Όσο για τις εκλογές, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υπογράμμισε: «Όποτε και να κάνει τις εκλογές ο κ. Τσίπρας, θα τις χάσει. Ο κ. Τσίπρας αυτό φοβάται, ότι θα τελειώσει. Και γι' αυτό και θέλει να παρατείνει μέχρι την τελευταία μέρα την παραμονή του στην εξουσία. Όμως, να ξέρετε κάτι. Ότι το πρόβλημα Τσίπρα δεν θα γίνει πρόβλημα της χώρας. Η χώρα έχει ρίσκο και το ρίσκο είναι ρίσκο Τσίπρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ