ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντικατάσταση Μεϊμαράκη από την Όλγα Κεφαλογιάννη στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Αντικατάσταση Μεϊμαράκη από την Όλγα Κεφαλογιάννη στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στην αντικατάσταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως μέλους της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, από την Όλγα Κεφαλογιάννη, προχώρησε η Νέα Δημοκρατία

Η σχετική απόφαση ελήφθη μια μόλις ημέρα μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις αλλαγές στον Καταστατικό Χάρτη της χώρας, όπου τοποθετήθηκαν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί και πέντε ημέρες πριν την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ ήταν κάτι που ζήτησε ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν έγινε γνωστό ότι η Επιτροπή θα έχει διάρκεια δύο μηνών. Και αυτό διότι, συμπλήρωναν, θα συνεδριάζει σχεδόν καθημερινά επί πολλές ώρες γεγονός που δεν θα του επέτρεπε τη συμμετοχή του λόγω φόρτου εργασίας.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε αρχικά περιληφθεί στον κατάλογο των βουλευτών της ΝΔ που θα συμμετείχαν στην Ειδική Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ο οποίος είχε σταλεί από τη ΝΔ στις υπηρεσίες της Βουλής.

Η Επιτροπή σήμερα εξέλεξε το προεδρείο της. Καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο Νίκος Παρασκευόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, αντιπροέδρου ο Γιάννης Τραγάκης από τη ΝΔ και γραμματέας ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου από τη ΔΗΣΥ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ