ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τοσουνίδης στο CNN Greece: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουν την Εκκλησία

Τοσουνίδης στο CNN Greece: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουν την Εκκλησία
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Εμείς στηρίζουμε την Εκκλησία, σεβόμαστε τις αποφάσεις της και είμαστε στο πλευρό της»: με αυτά τα λόγια αποκωδικοποιεί τη στάση που θα κρατήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το επόμενο διάστημα αναφορικά με τη συμφωνία των Τσίπρα-Ιερώνυμου ο εκπρόσωπος του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας στο CNN Greece.

Το μέτρο που αφορά στη μισθοδοσία των κληρικών προκάλεσε χτες «ιερή» οργή, με την Ιερά Σύνοδο να απαντά ομόφωνα «όχι» στην αποχώρησή τους από το μισθολόγιο του Δημοσίου.

«Η στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι διαχρονική και έχει επαναληφθεί πολλές φορές και στο παρελθόν και διά στόματος του προέδρου του κινήματος: ότι δηλαδή εμείς στηρίζουμε την Εκκλησία, σεβόμαστε τις αποφάσεις και είμαστε στο πλευρό της» λέει ο κ. Τοσουνίδης, και συμπληρώνει:

«Το ίδιο συμβαίνει και στην παρούσα φάση μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί η παρουσία του Πάνου Καμμένου στην κυβέρνηση και των Ανεξάρτητων Ελλήνων βοήθησε τα τελευταία χρόνια αποφασιστικά ώστε να υπάρξει ένα κλίμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης μεταξύ των δύο πλευρών. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Μετά τη «θυελλώδη» συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, που στιγματίστηκε από έντονες αντιπαραθέσεις, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζει, μεταξύ άλλων, ότι το καθεστώς της μισθοδοσίας είναι απόφαση της Πολιτείας.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη δήλωση του πρωθυπουργού.

Γίνεται ορατή, λοιπόν, μια κοινή γραμμή μεταξύ των δύο ανδρών ενώ διαφαίνεται μια διαφωνία μέσα στους κόλπους της εκκλησίας.

«Η πρώτη διαπίστωση που μπορώ να σας πω ότι κάνουμε είναι ότι και πάλι το κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας δείχνει ότι διατηρείται και ενισχύεται. Πιστεύουμε ότι η οργανωμένη Πολιτεία και η Εκκλησία θα κινηθούν εκ νέου από κοινού» απάντησε ο κ. Τοσουνίδης, ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ