Σπυράκη: Ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεχάσουμε το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ
Σειρά ερωτημάτων θέτει προς την κυβέρνηση η ΝΔ αναφορικά με το «σκάνδαλο της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και την εκτόξευση του χρέους της ELFE του κ. Λαυρεντιάδη προς την επιχείρηση αερίου» όπως λένε χαρακτηριστικά στην Πειραιώς.
Σε δήλωσή της η Μαρία Σπυράκη τονίζει πως «ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεχάσουμε το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και της εκτόξευσης του χρέους της ELFE του κ. Λαυρεντιάδη προς την επιχείρηση αερίου».
Μάλιστα η εκπρόσωπος της ΝΔ ζητά από την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί απέρριψε η κυβέρνηση τις εισηγήσεις της νομικής υπηρεσίας και των νομικών συμβούλων της ΔΕΠΑ που συνιστούσαν διαταγή πληρωμών για τα χρέη και διακοπή παροχής φυσικού αερίου στην ELFE, αν λάμβαναν ή όχι σε εβδομαδιαία βάση οι υπουργοί ενέργειας ενημέρωση για τη διόγκωση του χρέους της ELFE προς τη ΔΕΠΑ καθώς και αν ενεπλάκησαν ή όχι οι κ. Δραγασάκης και Φλαμπουράρης στην προσπάθεια να γίνουν προκλητικά επωφελείς ρυθμίσεις προς την εταιρεία εις βάρος της ΔΕΠΑ.
Σκόπελος και Άνδρος ανάμεσα στους 13 «προορισμούς - έκπληξη» για το 2026
10:49
Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: «Οποιαδήποτε συμφωνία με Ιράν πρέπει να προβλέπει μηχανισμούς επαλήθευσης για τα πυρηνικά»
10:46
Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,3 δισ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2026
10:45
Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού με ανεύρυσμα ο Γιώργος Μυλωνάκης
10:45