ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το Εφετείο εξάντλησε την αυστηρότητά του σε μια φτωχή εργαζόμενη καθαρίστρια

ΣΥΡΙΖΑ: Το Εφετείο εξάντλησε την αυστηρότητά του σε μια φτωχή εργαζόμενη καθαρίστρια
Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας εξάντλησε την αυστηρότητά του απέναντι σε μία φτωχή εργαζόμενη καθαρίστρια» αναφέρει, σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «η απόφαση αυτή προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πλήττει την εμπιστοσύνη των πολιτών στη δικαιοσύνη».

«Από τα παραπάνω προκύπτει η αναγκαιότητα της επανεξέτασης και του εξορθολογισμού του σχετικού νομικού πλαισίου» καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμμα.

H 53χρονης καθαρίστριας καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη και βρίσκεται στις φυλακές της Θήβας για απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Η γυναίκα προκειμένου να αποκτήσει τα τυπικά προσόντα και να συμμετάσχει σε διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού, άλλαξε από Ε’ σε ΣΤ’ το πιστοποιητικό της φοίτησης δημοτικού.

«Είναι στη φυλακή, σε άθλια κατάσταση»: Γολγοθάς καθαρίστριας για μια τάξη του δημοτικού

Διορίστηκε το 1996 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ΄ δημοτικού, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδικάτου «η καθαρίστρια έχει παιδιά και σύζυγο με αναπηρία 67% και η κάθε μέρα φυλάκισης σημαίνει φυσική και οικονομική εξόντωση της ίδιας και της οικογένειάς της».

Πρωτόδικα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας είχε καταδικάσει την καθαρίστρια σε 15 χρόνια κάθειρξης για πλαστογραφία και απάτη.

Κατά τη δίκη της σε δεύτερο βαθμό, το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας παρόλο που την απάλλαξε από την κατηγορία της πλαστογραφίας, έκρινε ότι το Δημόσιο εξαπατήθηκε και προκλήθηκε «μεγάλη ζημία» καθώς της κατέβαλε μικτές αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, καταδικάζοντάς την σε δεκαετή κάθειρξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ