Ιερώνυμος: Δεν θα γίνει τίποτα αν δεν συναινέσουν οι εφημέριοι, η Σύνοδος, η Ιεραρχία, η Πολιτεία
«Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν συναινέσουν οι εφημέριοι, δεν θέλουμε με τίποτε να χάσουν τα δικαιώματά τους. Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν το δεχτεί η Σύνοδος, η Ιεραρχία, η Πολιτεία», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αναφερόμενος στη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.
Η Κ. Παπακώστα πραγματοποίησε επίσκεψη το πρωί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προκειμένου να καταθέσει στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ως πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, αλλά και ως βουλευτής «χαιρέτισα την έναρξη του διαλόγου, ώστε να λυθούν ζητήματα που μας απασχολούν σχεδόν έναν αιώνα. Μπορούμε να συμπορευτούμε με διακριτούς ρόλους σεβόμενοι ο ένας τον ρόλο του άλλου», δήλωσε η κ. Παπακώστα, ενώ αναφέρθηκε και στις άρρηκτες σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας.
Επιπλέον, συνομίλησαν για τα νέα καθήκοντα της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, που, όπως τόνισε, καταβάλλει σημαντική προσπάθεια ώστε οι Έλληνες να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς.
SPONSORED
Ιταλία: Παράταση έως τις 3 Ιουλίου στη μείωση των φόρων στα καύσιμα
22:21
«Bangaranga»: Η διάγνωση της Ντάρα με ΔΕΠΥ και οι φορές που σκέφτηκε να αποχωρήσει από τη Eurovision
22:10
«Οι ΗΠΑ θα συνηθίσουν τον πόνο, δεν θα δείχνουμε αυτοσυγκράτηση» προειδοποιεί Ιρανός βουλευτής
21:59
«Πυρά» Νίκου Κοτζιά: «Διέλυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ», τον έθεσαν σε «ομηρία»
21:50