ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμβιβασμό για στεγαστικά πρώτης κατοικίας προανήγγειλε ο Τσακαλώτος

Συμβιβασμό για στεγαστικά πρώτης κατοικίας προανήγγειλε ο Τσακαλώτος
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Επώδυνους συμβιβασμούς για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συζήτηση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων στη Βουλή.

«Μπορεί εμείς να μην προστατεύουμε όσους πρέπει, θα διαπραγματευθούμε για στεγαστικά δάνεια, μικρομεσαίων και καταναλωτικά και πρέπει να μας πείτε ότι είστε στο πλάι μας για την προστασία των πιο ευάλωτων», είπε ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στον Θανάση Παφίλη από το ΚΚΕ και πρόσθεσε πως «σε αυτή τη συζήτηση θα διαπραγματευθούμε και μπορεί να κάνουμε συμβιβασμούς που δεν θα έχουν τον ταξικό διαχωρισμό που θα θέλαμε».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διερωτήθηκε αν «ξαφνικά υποστηρίζουμε όλους τους δανειστές», καθώς υπάρχουν κάποιοι που στρατηγικά δεν πληρώνουν και κάλεσε το ΚΚΕ να απαντήσει ότι κάποιοι δεν πρέπει να προστατευθούν. «Να γίνει αυτή η συζήτηση με περισσότερο Μαρξ και όχι λιγότερο», είπε.

«Ιδού η Ρόδος...», σχολίασε ο Θανάσης Παφίλης και ζήτησε να γίνει αποδεκτή η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. «Ο όρος πετάμε την μπάλα στην εξέδρα είναι μαρξιστικός; Πρέπει να προστατεύσουμε όλα τα επιχειρηματικά δάνεια;», ρώτησε ο υπουργός Οικονομικών και στην αρνητική απάντηση του Θανάση Παφίλη είπε: «Ωραία, αυτό θα μας βοηθήσει για να μην είναι ζόμπι οι τράπεζες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ