ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η δικογραφία για το σκάνδαλο του C4i

Στη Βουλή η δικογραφία για το σκάνδαλο του C4i
Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στη Βουλή διαβιβάστηκε, όπως αναμενόταν, ο φάκελος της δικογραφίας για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I.

Η δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης αναμένεται να ανακοινωθεί στην Ολομέλεια την προσεχή εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες γνωστού πολιτικού προσώπου για την υπόθεση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4i) και συγκεκριμένα την ανάθεση του επίμαχου έργου το 2003 (επί κυβερνήσεως Σημίτη) στην αμερικανική SAIC «σκόνταψε» ο εφέτης ειδικός ανακριτής Δημήτρης Ορφανίδης που χειρίζεται την υπόθεση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πριν από περίπου ένα μήνα, μάρτυρας προσήλθε αυτοβούλως στον εφέτη ειδικό ανακριτή και κατέθεσε στοιχεία για μίζες, εμπλέκοντας σε δωροδοκία γνωστό πολιτικό, μέλος του τότε ΚΥΣΕΑ, ο οποίος εμπλέκεται και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δικαστικός λειτουργός αναμένονταν να διαβιβάσει τις επόμενες ημέρες τη δικογραφία στη Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών -όπως και έγινε.

Διευκρινίζεται πως η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά το σκέλος της έρευνας σχετικά με την ανάθεση του έργου στην αμερικανική εταιρία SAIC, καθώς για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων από την κοινοπραξία SAIC με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens, η υπόθεση βρίσκεται ήδη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με κατηγορούμενους 17 πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και ο φυγόδικος Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η κατάθεση του μάρτυρα που προσήλθε αυτοβούλως στον ανακριτή, συμπίπτει χρονικά με την ενέργεια της επικεφαλής της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος κυρίας Αννας Ζαίρη, να διατάξει το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Σπύρου Σημίτη, καθώς και της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως από το 2001- έως το 2003, Μιχ. Χρυσοχοϊδη και Ευάγγελου Μαλαίσιου, όπως και της συζύγου του.

Την αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς, Θεόδωρος Παπαθεωδώρου και Γιάννης Κουτσούκος. Κατά την έξοδο τους από τον Άρειο Πάγο ο Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε «είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε μεθοδεύσεις για συγκάλυψη. Όλα στο φως».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ