ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Χουλιαράκη-Χατζηδάκη για μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων

Κόντρα Χουλιαράκη-Χατζηδάκη για μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε υψηλούς τόνους ολοκληρώθηκε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων μέτρων με τον Γιώργο Χουλιαράκη να αναφέρει ότι με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων θα εξοικονομηθούν έως το 2019, 682 εκατ. ευρώ και τον Κωστή Χατζηδάκη να μιλάει για επιβάρυνση από την «τακτοποίηση» των κομματικών πελατών της κυβέρνησης.

«Οι θεσμοί έχουν αποδεχθεί ότι το μισθολόγιο είναι δημοσιονομικά ουδέτερο. Εσείς γιατί κόπτεσθε;» είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της ΝΔ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, καταλογίζοντας έλλειψη ψυχραιμίας στον Κωστή Χατζηδάκη. Ξεκαθάρισε παράλληλα, ότι το νέο μισθολόγιο δεν επιφέρει καμία ονομαστική μείωση μισθού.

Ο Γιώργος Χουλιαράκης ανακοίνωσε ακόμη την επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου και την προσθήκη των σχολικών φυλάκων στην λίστα δικαιούχων του επιδόματος θέσης ευθύνης. Σε ότι αφορά στα κόκκινα δάνεια, ανέφερε πως δάνεια πρώτης κατοικίας, μικρομεσαίων και καταναλωτικά «θα θωρακίζονται από ισχυρό θεσμικό πλαίσιο που θα αποκλείει την ασύδοτη δράση κερδοσκοπικών funds».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ