ΣΥΡΙΖΑ: Η σιωπή Μητσοτάκη για τις ακροδεξιές κινητοποιήσεις στα σχολεία δείχνει τη στήριξή του
Κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις «ακροδεξιές», όπως χαρακτηρίζονται, καταλήψεις που γίνονται σε σχολεία της χώρας για το Μακεδονικό.
«Η σιωπή Μητσοτάκη για τις ακροδεξιές κινητοποιήσεις στα σχολεία ισοδυναμεί με στήριξη του ίδιου προσωπικά σε αυτές. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει επιτέλους να μιλήσει», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται αν «συμφωνεί ο αρχηγός της Ν.Δ. με τη συμπόρευση των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών, αλλά και κεντρικών στελεχών της Ν.Δ. με τη Χρυσή Αυγή στο θέμα αυτό; Συμφωνεί με το ανατριχιαστικό σύνθημα ''η δημοκρατία ξεπούλησε τη Μακεδονία''; Συμφωνεί με το εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα της παράταξής του στους καθηγητές και την αυτούσια αναπαραγωγή των αθλιοτήτων του Χρυσαυγίτη βουλευτή Παππά;»
«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή από τις δημοκρατικές δυνάμεις στις αθλιότητες της Χρυσής Αυγής και στην προσπάθειά της να δηλητηριάσει τους μαθητές με το εθνικιστικό μίσος», αναφέρει καταλήγοντας το κόμμα.
SPONSORED
Ο Μασκ έχασε την μάχη από τον Άλτμαν στη νομική διαμάχη για την OpenAI
21:35
«Καμπανάκι» από τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας για τις επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή
21:24
Τουρκία: Έξι νεκροί και οκτώ τραυματίες από την ένοπλη επίθεση - Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
21:15
Κλείνει την πόρτα ο Τραμπ στην Τεχεράνη: «Καμία παραχώρηση - Το Ιράν ξέρει τι θα συμβεί σύντομα»
20:58