ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινό μέτωπο Βαρουφάκη – Σάντερς για τη δημιουργία διεθνούς προοδευτικού φορέα

Κοινό μέτωπο Βαρουφάκη – Σάντερς για τη δημιουργία διεθνούς προοδευτικού φορέα
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ & ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/MICHAEL REYNOLDS

Επισήμως ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης τη συνεργασία του με τον Αμερικανό γερουσιαστή και πρώην υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα, Μπέρνι Σάντερς για τη δημιουργία ενός διεθνούς προοδευτικού φορέα ενάντια στην «ακροδεξιά απειλή».

Πρόκειται για ένα διεθνές κίνημα, τη δημιουργία του οποίου ο πρώην υπουργός είχε προαναγγείλει στα τέλη του προηγούμενου μήνα, από τη Ρώμη.

«Ένα παγκόσμιο δίκτυο ακροδεξιών μορφωμάτων δουλεύει σε υπερεθνική κλίμακα, υπονομεύοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα, καταπιέζοντας τις αντίθετες απόψεις, προωθώντας τη μισαλλοδοξία. Η ανθρωπότητα έχει εισέλθει σε μια βαθιά υπαρξιακή κρίση, που όμοια της έχει να βιώσει από τη δεκαετία του ‘30», αναφέρεται στο κείμενο που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα τού Diem25.

«Το κίνημά μας, η Προοδευτική Διεθνής, θα φτάσει σε κάθε γωνιά του κόσμου επιδιώκοντας να κάνει πράξη το κοινό μας όραμα. Η Προοδευτική Διεθνής θα σταθεί στο πλευρό όλων όσοι αγωνίζονται κατά των ανισοτήτων, της εκμετάλλευσης, των διακρίσεων και της καταστροφής του περιβάλλοντος», τονίζεται στο κείμενο, όπου απευθύνεται κάλεσμα για το σχηματισμό ενός «διεθνικού κινήματος βάσης με στόχο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης σε παγκόσμιο επίπεδο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ