ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα «λεκτική» επίθεση απο τη Χρυσή Αυγή δέχθηκε στη Βουλή ο Βασίλης Οικονόμου

Νέα «λεκτική» επίθεση απο τη Χρυσή Αυγή δέχθηκε στη Βουλή ο Βασίλης Οικονόμου
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Λίγες ώρες μετά τον ξυλοδαρμό του από κουκουλοφόρους στα Εξάρχεια, ο Βασίλης Οικονόμου δέχθηκε χυδαία επίθεση από τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή. Βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος τον ειρωνεύτηκαν, ενώ ο Χρήστος Παππάς ήταν ιδιαίτερα προκλητικός.

«Ο κ. Οικονόμου θερίζει αυτό που έσπειρε, διότι σε όποιο κόμμα και αν θήτευε, είχε υποστηρικτές αυτής της συμμορίας», είπε και διερωτήθηκε γιατί δεν καταδικάστηκε η επίθεση εναντίον του χρυσαυγίτη βουλευτή στη Θεσσαλονίκη και η δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. «Κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους», είπε.

«Είστε δολοφόνοι», φώναξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης με τον χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά να φωνάζει «τομάρι, ε, τομάρι». Ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά η φράση «δολοφόνοι», αλλά δεν έγινε αποδεκτό από τον βουλευτή του ΚΚΕ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της επιτροπής που επεξεργάζεται το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης, Νίκος Μανιός καταδίκασε την άδικη και βίαιη –όπως είπε- επίθεση που δέχθηκε ο Βασίλης Οικονόμου. «Η θέση μας πρέπει να είναι σαφής και αμετάκλητη σε τέτοιου είδους βία», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ